PSV sinds de winterstop opeens zeer productief

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Landskampioen PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles.

PSV sinds de winterstop opeens zeer productief
Speelronde: 26
Aftrap: zaterdag 11 maart, 19.45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Go Ahead Eagles is met Excelsior, Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag verwikkeld in een strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De Deventer equipe stond voorafgaand aan deze speelronde op de vijftiende positie, met slechts een puntje meer dan nummer achttien ADO. PSV zag afgelopen weekeinde voor de verandering de toptwee punten verspelen, maar heeft nog altijd acht punten minder dan koploper Feyenoord.

• Voor de 31ste keer binden Go Ahead Eagles en PSV in het kader van de Eredivisie de strijd aan in Deventer. De thuisploeg staat op acht zeges, de helft van het aantal van PSV. Zes keer leverde de confrontatie geen winnaar op.

• Go Ahead Eagles sleepte op 6 november 2016 voor het laatst een clean sheet in de wacht. De promovendus rekende die dag verrassend af met Feyenoord: 1-0. Sindsdien kreeg de Deventer formatie in dertien competitieduels minimaal één tegentreffer.

• PSV verhuurt Marcel Ritzmaier dit seizoen aan Go Ahead Eagles. In eerdere confrontaties tegen de Eindhovenaren kreeg hij drie gele kaarten (meer dan tegen welke club ook) en maakte hij veertien overtredingen (eveneens meer dan tegen welke club ook).

In het Philips Stadion won PSV met 1-0 van Go Ahead Eagles dankzij een treffer van Siem de Jong.
In het Philips Stadion won PSV met 1-0 van Go Ahead Eagles dankzij een treffer van Siem de Jong.

• Alle competities meegerekend won PSV slechts drie van de laatste twaalf uitwedstrijden. De andere negen duels eindigden in een remise (vijf keer) of een nederlaag (vier keer).

• Sinds de winterstop maakte PSV al 23 doelpunten in acht Eredivisie-duels, verreweg het hoogste aantal. In de volledige eerste competitiehelft scoorde de ploeg maar 25 keer.

• PSV dankte de 4-0 zege op Roda JC van vorige week voor een groot deel aan Héctor Moreno. De verdediger scoorde liefst twee keer met het hoofd. Go Ahead Eagles is dus gewaarschuwd. Met vijf doelpunten mag Moreno zich zelfs de meest productieve verdediger in dit Eredivisie-seizoen noemen. De Mexicaan scoorde maar twee keer minder vaak dan Luuk de Jong.

• De vorige uitwedstrijd die PSV speelde was de met 2-1 verloren topper tegen Feyenoord. De laatste keer dat de Eindhovenaren twee achtereenvolgende uitduels verloren was aan het begin van het seizoen 2014/15. Achtereenvolgens PEC Zwolle en SC Heerenveen bleken toen te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.