PSV schudt eenvoudig Willem II van zich af

PSV heeft met speels gemak Willem II naar een nederlaag gespeeld. De bezoekers hadden niets in te brengen en kwamen nog genadig weg met de 3-1 uitslag.

PSV schudt eenvoudig Willem II van zich af

De ploeg van Fred Rutten ontwikkelde vanaf het begin forse druk op het doel van Maikel Aerts. Het duurde echter nog een half uur voordat de Eindhovenaren de eerste slag sloegen. Balasz Dzsudzsák stuurde Otman Bakkal de diepte in en deze profiteerde van matig ingrijpen van Ibrahim Kargbo. De middenvelder rondde knap af: 1-0.

Vijf minuten later volgde doelpunt nummer twee. Dzudzsák passte scherp op Ibrahim Afellay die vanaf de achterlijn knap Danko Lazovic bediende. De Serviër kon eenvoudig binnentikken. Vijf minuten voor rust veroverde Danny Koevermans knap de bal en leverde in bij Afellay. De zeventienvoudig international haalde snoeihard uit, en hoewel de bal niet ver bij Aerts vandaan was, deed de snelheid van de bal de goalie toch mistasten: 3-0.

Na de rust ging PSV in eerste instantie nog op zoek naar een grote uitslag en met name Dzudzsák was met een schot bijzonder dichtbij een treffer. Maar tot scoren kwam de ploeg niet meer. Naarmate de tijd vorderde schakelde PSV een paar tandjes terug en kwam Willem II zelfs nog tot scoren. Een pegel van Jan-Arie van der Heijden raakte de onderkant van de lat en in de rebound deed Frank Demouge koppend hetzelfde. De tweede inzet passeerde wél de lijn.

PSV blijft door dit resultaat koploper. FC Twente, dat later speelt, kan nog in punten gelijk komen. Willem II blijft onderin de ranglijst bivakkeren.

Bekijk hier al onze video's