PSV presteert historisch goed in Philips Stadion

Reacties

PSV kan zich zaterdagavond bij een zege in het thuisduel met SC Heerenveen (aftrap 19.45 uur) niet alleen voor de 22ste keer in de clubhistorie kronen tot kampioen van Nederland, maar ook een volgende stap zetten richting de evenaring van een clubrecord.

PSV presteert historisch goed in Philips Stadion

Afgaande op de recente vorm van de Eindhovenaren in competitieduels voor eigen publiek is een overwinning zeer waarschijnlijk. PSV won dit seizoen veertien van zijn vijftien thuisoptredens en had alleen tegen Ajax het nakijken (1-3).

Als de formatie van trainer Phillip Cocu erin slaagt de resterende twee thuiswedstrijden winnend af te sluiten (na het duel met de Friezen wacht nog de confrontatie met Heracles Almelo), dan evenaart ze een clubrecord uit de gouden seizoenen 1986/87 en 2004/05.

In die twee jaargangen won PSV zestien van zijn zeventien competitieduels op eigen terrein. PSV verzamelde dit seizoen in thuiswedstrijden zeven punten meer dan Ajax (42 om 35) en liefst tien punten meer dan Feyenoord (32). De koploper hield van alle ploegen ook het vaakst de nul voor eigen publiek (acht keer).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.