PSV presenteert 'stadionplannen' voor De Herdgang

Reacties

De grondige verbouwingsplannen voor De Herdgang moeten in 2016 vorm krijgen. Dat onthulde algemeen directeur Toon Gerbrands op de nieuwjaarsreceptie van PSV.

PSV presenteert 'stadionplannen' voor De Herdgang

De Eindhovenaren lopen al een tijd rond met het idee om op het trainigscomplex een klein stadion te laten verrijzen. 'Een stadion voor tweeduizend man', verduidelijkte Gerbrands de plannen, waarvoor ongeveer zeven miljoen wordt uitgetrokken. 'Als de financiering rond is en de plannen zijn goedgekeurd door de gemeente, willen we zo snel mogelijk beginnen.'

Jong PSV, PSV Vrouwen en de hoogste jeugdelftallen gaan dan hun thuiswedstrijden spelen in het nieuwe onderkomen. Ook andere trainingsfaciliteiten worden onder handen genomen, zoals het gebouw waar PSV zich wekelijks op wedstrijden voorbereidt. Gebrands hoopt met de vernieuwde trainingsaccommodatie 'een fundament voor de toekomst van PSV te bouwen' door De Herdgang nog meer op topsportniveau in te richten.

PSV hoopt de financiering rond te krijgen via een zogeheten partnerconstructie. In de volksmond wordt dat ook wel het 'Bayern München-model' genoemd, waarover Gerbrands zich eerder al uitliet in Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.