PSV praat met Depay over opwaardering contract

Reacties

Cocu heeft tijdens de persconferentie aangegeven dat PSV met Memphis Depay praat over een nieuw, verbeterd contract. De clubleiding en het management van de spelers zijn daarover in gesprek.

PSV praat met Depay over opwaardering contract

PSV is voornemens Depay op te nemen in de top van de salarishuishouding.  'Hij is een enorm belangrijke speler voor PSV en dat mogen we laten blijken', lichtte Cocu dat voornemen toe tijdens het perspraatje van vrijdag.

Depay beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak in Eindhoven. In zijn eerste jaargang als basisspeler kon hij zich weliswaar niet altijd onttrekken aan de wisselvalligheid van de ploeg van Cocu, maar drukte hij met twaalf competitietreffers wel degelijk zijn stempel.

Dat onderstreepte de twintigjarige vleugelaanvaller nog maar eens op het WK in Brazilië, waar hij als invaller uitermate belangrijk was voor Oranje in de groepswedstrijd tegen Australië (3-2) met een assist en het winnende doelpunt. Ook tegen Chili scoorde hij op aangeven van Arjen Robben.

Memphis Depay schroefde zijn eigen marktwaarde flink op door op het WK twee keer te scoren voor het Nederlands elftal.
Memphis Depay schroefde zijn eigen marktwaarde flink op door op het WK twee keer te scoren voor het Nederlands elftal.

Het maakte interesse vanuit het buitenland los. Vooral Tottenham Hotspur leek een voorname kandidaat Depay voor een miljoenenbedrag op te halen uit het Philips Stadion, maar van een vertrekt lijkt dankzij de aanstaande vernieuwing van zijn contract, dat nog tot 2017 loopt, voorlopig dus geen sprake.

Tamata
Ook Abel Tamata lijkt vooralsnog speler van PSV te blijven. De 23-jarige linksback heeft nog een eenjarig contract en kan, blessures van concurrent Jetro Willems daargelaten, niet op veel speeltijd rekenen. Cocu liet vrijdag echter weten dat er voor Tamata wel degelijk toekomst is in Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.