PSV pikt draad weer op met moeiteloze zege bij Go Ahead

Reacties

PSV heeft zaterdagavond een uiterst eenvoudige overwinning geboekt op bezoek bij Go Ahead Eagles: 0-3. Zo werd niet alleen het jubileum van de Deventenaren verpest, maar is de marge met rivaal Ajax opgelopen naar veertien punten en heeft de ploeg van trainer Phillip Cocu bovendien herstel getoond.

PSV pikt draad weer op met moeiteloze zege bij Go Ahead

PSV dendert de laatste maanden in sneltreinvaart op de titel af, maar moest recent wel twee teleurstellingen verwerken. In de Europa League bleek Zenit Sint-Petersburg veel te sterk (3-0) en Ajax zegevierde in Eindhoven met 1-3. Zodoende stond er druk op het uitduel van vanavond.

Voor PSV was het daarom een meevaller dat het enige vuurwerk van Go Ahead voor aanvang van de eerste helft plaats had. Vanwege het duizendste duel, én de vijfhonderdste thuiswedstrijd, in de Eredivisie werd een en ander uit de kast getrokken door de fans. Die vonk sloeg in het eerste bedrijf geen moment over naar het veld.

Memphis Depay kreeg twee kansen om PSV op voorsprong te zetten, maar toen vond hij nog doelman Mickey van der Hart op zijn weg. Dat was anders toen Depay in de 23ste minuut mocht aanleggen voor een vrije trap. De aanvaller raakte de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet, waardoor de bal zwanger van effect met een venijnige stuiter in de hoek verdween. Van der Hart had dit keer geen antwoord: 0-1. Door de goal scoorde Depay voor het eerst in een maand weer eens in de competitie en mag hij zich nu met zestien treffers alleen topscorer noemen. Ploeggenoot Luuk de Jong is met een goal minder tweede op het lijstje topschutters van de Eredivisie.

Memphis Depay: van druk op zijn functioneren naar alleen topscorer in de Eredivisie.
Memphis Depay: van druk op zijn functioneren naar alleen topscorer in de Eredivisie.

Nog voor rust besliste PSV het duel. De manier waarop het in de 39ste minuut 0-2 werd, was symbolisch. PSV-rechtsback Joshua Brenet mocht slalommend op avontuur door het Deventer zestienmetergebied en zag Van der Hart zijn inzet op het laatste moment uit het doel houden. Omdat Jop van der Linden de bal op even knullige als ongelukkige wijze in zijn doel liep kon PSV alsnog juichen.

Enkele minuten later stond het 0-3. Een ingestudeerde vrije trap was daarvoor de aanleiding. Depay leek te gaan aanleggen voor een nieuwe goal, maar gaf de bal mee aan de om de muur heen gelopen Jetro Willems. Omdat Georginio Wijnaldum zijn voorzet niet verzilverde kreeg de linksback niet zijn twaalfde assist van het seizoen op zijn naam, maar mocht hij Andrés Guardado gaan feliciteren. De Mexicaan benutte immers op acrobatische wijze de rebound.

Waar Go Ahead voor rust slechts een schotje van Deniz Türüç liet noteren, beet de ploeg van Foeke Booy na rust meer van zich af. Glynor Plet, die zelf schoot in plaats van terug te leggen op Jeffrey Rijsdijk, en Lars Lambooij (kopbal) was de aansluitingstreffer niet gegund. Omdat een in de tweede helft zeer pover PSV de geboden ruimte ook niet meer kon omzetten in een treffer, bleef het in de vlakke tweede helft bij 3-0.

Ajax
Door de zege heeft PSV met nog acht duels te gaan een voorsprong van veertien punten op Ajax, dat zondag Excelsior ontvangt. Alleen een complete ineenstorting lijkt PSV dus nog van de titel af te kunnen houden, al wees zaterdagavond daar dus niets op. Go Ahead zal zich niet alleen zorgen maken om de armetierige vertoning, maar ook om de vijftiende stek. Het gat met Heracles is maar twee punten. NAC en Dordrecht staan maar vier en acht punten lager.

Jop van der Linden in duel met Luuk de Jong. De Go Ahead Eagles-verdediger tekende op ongelukkige wijze voor de 0-2.
Jop van der Linden in duel met Luuk de Jong. De Go Ahead Eagles-verdediger tekende op ongelukkige wijze voor de 0-2.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.