PSV pakt in extremis de punten in Groningen

Onder leiding van interim-coach Dwight Lodeweges blijft PSV ongeslagen. Invaller Danko Lazovic gaf FC Groningen in blessuretijd een onverwachte klap (0-1).

PSV was in Euroborg vooral in het eerste half uur van het matige duel gevaarlijk geweest. Maar na de kansen voor Timmy Simons, Danny Koevermans en Carlos Salcido zakte de Eindhovense formatie wat weg en beperkte het zich tot reactievoetbal. Pas in de blessuretijd richtten de Brabanders zich echt op, waarbij de invallers de wedstrijd een verrassende wending gaven.

Stefan Nijland (ex-FC Groningen) leverde diep in blessuretijd de voorzet die door de ongedekte collega-invaller Lazovic simpel kon worden ingekopt. De terugkeer van Lodeweges in Groningen eindigde zo onverwacht in een overwinning. Want de tijdelijke PSV-coach, die begin deze eeuw in het noorden werkte, zag gezien het verloop van de wedstrijd een nieuwe zege steeds verder uit zicht raken.

FC Groningen had vanwege de positieve spelopvatting misschien het meeste recht op de overwinning gehad. Vooral in de tweede helft had de ploeg van trainer Ron Jans de schroom van zich afgeworpen. De reserves van de eerste 45 minuten waren weg en dat vertaalde zich in kansen voor onder anderen Gonzalo García, Ondrej Svejdik en Marcus Berg. Het onbenut laten van de mogelijkheden kwam FC Groningen in blessuretijd duur te staan.

Bij FC Groningen vestigde doelman Luciano een nieuw clubrecord. Het doelpunt van Lazovic bepaalde de reeks zonder tegengoals van de Braziliaan op 569 minuten, een verbetering van het record van Roy Beukenkamp uit 2003 (505 minuten).

PSV schoof door de nauwelijks verdiende zege op naar de gedeelde derde plaats. FC Groningen moet genoegen nemen met positie nummer zes, vijf punten achter PSV.