PSV op het gemakkie langs Sparta Rotterdam

PSV blijft boven op de golf door de Eredivisie heen denderen. Na het kunststukje tegen AC Milan hadden de Eindhovenaren weinig te stellen met Sparta Rotterdam (3-0). Toen het eerste doelpunt eenmaal was gevallen, was de strijd gestreden en koerste PSV soepel af op de zesde competitiezege op rij.

PSV op het gemakkie langs Sparta Rotterdam

Ruim een half uur bleef Sparta in het Philips stadion prima op de been. Sterker nog, de Rotterdammers hadden op voorsprong moeten komen toen een mislukt schot van Yuri Rose voor de voeten van Jason Oost belandde. De linksbuiten mikte de bal echter op de lat.

Aan de andere kant mocht PSV zich bekocht voelen toen DaMarcus Beasleys goal werd afgekeurd. De Amerikaan stond niet buitenspel toen Ismail Aissati hem met een briljant steekpassje vrijzette.

Dat PSV in de 34ste minuut alsnog scoorde, was geen verrassing. De druk op het doel van René Ponk werd steeds groter. Jefferson Farfán maakte de logische eerste treffer, zoals hij ook al in de Champions League had gedaan.

Arouna Koné was van rechts de aangever en de geheel vrijstaande Peruaan hoefde de bal alleen nog over de lijn te werken. Binnen een minuut viel ook de 2-0. Deze keer keerde Ponk Farfáns schot maar was Beasley ter plaatse om met rechts uit de rebound te scoren.

In de tweede helft zakte het tempo omdat PSV niet meer zo nodig hoefde. Kansen kreeg het desalniettemin nog wel. Eén keer was het raak. De combinatie was een kopie van de 1-0. Weer zette Koné voor en tikte Farfán binnen.

Bekijk hier al onze video's