PSV ontsnapt in slotfase aan puntenverlies bij NEC

Lang leek PSV in navolging van Ajax, Feyenoord en Twente zondag ook averij op te lopen, maar twee zeer late treffers zorgden alsnog voor een zege op bezoek bij NEC (0-2). Eerder op de dag verloor Ajax bij FC Groningen, ging Feyenoord in eigen huis ten onder tegen ADO Den Haag en stuntte Excelsior door in Enschede een puntje te pakken.

PSV ontsnapt in slotfase aan puntenverlies bij NEC

In het eerste bedrijf kregen beide ploegen kansen op een treffer. De grootste aan PSV-zijde was voor Georginio Wijnaldum. Na een schitterende actie van Kevin Strootman schoot de middenvelder annex aanvaller op de paal.

Tegen het in een te laag tempo spelende PSV deed ook NEC nadrukkelijk van zich spreken. Género Zeefuik testte zijn voormalig PSV-collega Andreas Isaksson met een hard schot, waarna de Brabanders aan een achterstand ontsnapte toen Ryan Koolwijk zijn vizier niet op scherp had staan. De middenvelder schoot, na slap ingrijpen van de Eindhovenaren, oog in oog met de Zweedse goalie over.

Na de onderbreking bleef PSV worstelen, waardoor bij de thuisploeg het geloof in een zege toenam. Stef Nijland was dicht bij een treffer, maar zijn inzet verdween maar rakelings naast het PSV-doel. Ook Melvin Platje scoorde niet, zijn kopbal was niet zuiver genoeg.

De late opleving van PSV kwam volledig uit de lucht vallen. NEC-aanvaller Leroy George mocht zich de openingstreffer aanrekenen. Zijn balverlies stelde Strootman in staat Zakaria Labyad te bedienen. Laatstgenoemde prikte de bal binnen na vijfentachtig minuten spelen: 0-1. Tot overmaat van ramp zorgde Tim Matavz twee minuten later voor de beslissing. Zijn geplaatste schot bleek de nekslag voor NEC, dat meer verdiend had.

Door de zege heeft PSV na zondag, net als FC Twente, zeventien punten. De voorsprong op Ajax is twee punten, terwijl koploper AZ vier punten meer vergaarde. Feyenoord is vijfde met veertien punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's