PSV onderzoekt nieuwe financieringsconstructies

Reacties

De directie van PSV onder leiding van Toon Gerbrands oriënteert zich op interessante opties om het financiële fundament onder de topclub structureel te verhogen.

PSV onderzoekt nieuwe financieringsconstructies

De algemeen directeur onderzoekt momenteel twee routes, die ook samen kunnen gaan. 'We kijken naar financieringsmodellen van clubs uit het buitenland. Daar zitten voor PSV interessante constructies tussen', zegt Gerbrands deze week in een uitgebreid interview in Voetbal International.

'Een andere mogelijkheid is slimmer gebruik maken van het feit dat je hebt bewezen goede spelers af te leveren aan clubs in het buitenland. Daar kun je iets mee in je begroting.' Tijdens een bergwandeling naar één van de hoogste punten van Gran Canaria, de Roque Nublo, legt Gerbrands zijn vooruitstrevende ideeën uit. Ook vertelt hij dat oprichter/hoofdsponsor Philips zeer geïnteresseerd is in de plannen van PSV. Het contract met de elektronicagigant loopt in 2016 af. 'We gaan binnenkort met Philips om de tafel.'

De voormalige directeur van AZ denkt echter niet alleen in het groot. Hij inspireert zijn nieuwe werkgever tot in het kleinste detail. Zo is hij verantwoordelijk voor een ander reispatroon ná Europese duels. Gerbrands schetst tevens waarom de transfer van Luuk de Jong naar PSV een belangrijk ijkpunt voor het totale Nederlandse voetbal kan worden.

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 3 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen?
Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.

Het hele verhaal kunt u via VI Premium lezen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.