PSV onder Rutten alleen succesvol tegen de kleintjes

Lees een uitgebreide reportage over PSV in Voetbal International 44. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel.

PSV onder Rutten alleen succesvol tegen de kleintjes

Na twaalf speelronden in de eredivisie wacht PSV nog steeds op de eerste zege tegen een club die nu, op ruim eenderde van het seizoen, in het linkerrijtje staat. Eerder lukte het niet om Ajax, Vitesse en FC Twente te verslaan. Zondag volgt een nieuwe poging als Heracles Almelo naar Eindhoven komt.

De concurrenten AZ (vijf zeges), FC Twente (twee) en Ajax (drie) deden het stukken beter tegen de concurrentie. PSV heeft zijn topklassering louter te danken aan overwinningen op degradatiekandidaten en zwak presterende subtoppers als ADO Den Haag, FC Utrecht en Roda JC Kerkrade.

In een reportage in Voetbal International van deze week is tevens gekeken naar het aantal overwinningen dat PSV achtereenvolgens boekt. Uit een analyse blijkt dat het elftal van coach Fred Rutten al twaalf maanden maximaal drie keer op rij wint. Ook in topduels tegen de grootste directe concurrenten Ajax en FC Twente hunkert PSV al weer een tijdje naar een zege.

Van de laatste elf onderlinge duels, tien in de competitie en eentje in het bekertoernooi, wist PSV er slechts één te winnen. Ook afgelopen zaterdag in Enschede leverde een topper geen zege op. Niet voor het eerst was het onterecht dat PSV slechts een punt overhield aan een kraker.

Verdediger Marcelo, die in Enschede uitstekend speelde, heeft desondanks een goed gevoel aan de confrontatie overgehouden. 'Wij hebben uit bij FC Twente bewezen dat wij echt kampioen kunnen worden', zegt de Braziliaan. 'Zo goed als wij in Enschede hebben gespeeld... Dat zie je maar weinig ploegen doen.'

'Tot die rode kaart hebben we het heel goed gedaan. We hebben twee punten verloren, maar voetballend hebben we laten zien dat we echt goed genoeg zijn voor de titel. Het is nu de bedoeling om dit niveau vast te houden. Eerst tot de winterstop, zodat we met een goed gevoel de ‘break’ ingaan. En daarna moeten we doorstoten.' (Thijs Slegers)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's