PSV neemt slechts minimaal afstand van Shakhtyor Soligorsk

Reacties

PSV heeft in de play-offs van de Europa League nipt gewonnen van Shakhtyor Soligorsk. Een van richting veranderd schot van Adam Maher betekende de enige goal van de wedstrijd: 1-0.

PSV neemt slechts minimaal afstand van Shakhtyor Soligorsk

PSV trad tegen de huidige nummer vier van Wit-Rusland aan met één verrassing. Trainer Phillip Cocu gunde van Heracles Almelo overgekomen doelman Remko Pasveer een basisplaats en zette eerste keus Jeroen Zoet zodoende op de bank. Vleugelverdedigers Jetro Willems en Santiago Arias waren (nog) niet fit genoeg om te starten, waardoor Abel Tamata en Joshua Brenet een basisplaats hadden.

Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte voor Pedro Salazar Hewitt, de woensdag op 55-jarige leeftijd overleden voormalige perschef van PSV. Dat was althans de bedoeling, want de Roemeense scheidsrechter Pavel Balaj blies na iets meer dan tien seconden al op zijn fluit. De Eindhovenaren lieten direct weten daarover een officieel protest te zullen indienen bij de UEFA.

Zoals verwacht had PSV in de eerste helft een duidelijk overwicht tegen Shakhtyor Soligorsk. Vooral Brenet, Luuk de Jong en Memphis Depay waren dreigend, maar scoren deed het drietal niet. De Wit-Russen kwamen op hun beurt niet verder dan twee schoten waarbij Pasveer niet in actie hoefde te komen en waren overduidelijk niet naar Eindhoven afgereisd om lekker mee te voetballen.

Na een uurtje spelen wist PSV daarvan te profiteren. Een corner van Depay kwam bij Adam Maher, die van buiten het strafschopgebied besloot uit te halen. Zijn lage schot werd door Nikolai Yanush echter zodanig van richting veranderd, dat de bal in de verre hoek verdween: 1-0. Direct daarna ontsnapte PSV echter al aan de gelijkmaker toen de bezoekers dicht bij een treffer kwamen.

Het bleek een van de weinige aanvallende acties die de mannen van trainer Sergey Borovskiy in huis hadden. Wederom aanjager Depay (vrije trap), invaller Luciano Narsingh (schot in het zijnet) en De Jong (schot gestopt door de keeper) waren nog dicht bij de 2-0, maar die viel niet meer. Zodoende is het nog allesbehalve een uitgemaakte zaak dat PSV de groepsfase gaat bereiken. Het had ruimer kunnen en moeten winnen, maar moet volgende week op bezoek in Wit-Rusland nog flink aan de bak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.