PSV mist kans op kans in Groningen en ziet Ajax naderen

PSV kwam op bezoek bij FC Groningen ondanks een overdaad aan kansen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, de eerste remise in de competitie sinds 23 november 2013 (1-1, thuis tegen SC Heerenveen). Daardoor slinkt het gat tussen de koploper en Ajax, dat gisteren al won van SC Heerenveen, naar twee punten.

Het regende in de eerste helft mogelijkheden in Euroborg, maar wonder boven wonder gingen beide partijen met een 0-0 stand rusten. Dat terwijl het ook zomaar 2-5 had kunnen staan. Voornamelijk de Brabanders maakten zich namelijk schuldig aan het missen van gigantische kansen.

Missers Narsingh
Met name Luciano Narsingh had het vizier niet op scherp staan. De rechtsbuiten verscheen tot vier keer toe vrij voor de Groningse doelman Sergio Padt, maar driemaal kwam Padt als winnaar uit de strijd en één keer mikte de PSV'er naast. Ook Memphis Depay en Luuk de Jong lieten na te scoren, evenals Adam Maher, die de voorkeur had gekregen boven Jorrit Hendrix.

Luciano Narsingh denkt de score te openen, maar zijn inzet zou gekeerd worden door Sergio Padt.

Padt blonk uit, maar zijn collega Jeroen Zoet had het ook niet rustig. Hij verijdelde zeven minuten voor rust een doelpunt van Michael de Leeuw na slecht wegwerken van Karim Rekik. Eerder in de wedstrijd had hij geen antwoord op een inzet van Danny Hoesen, maar tot opluchting van de goalie schoot de Groningse spits nét naast.

Ook in de tweede helft was PSV de betere ploeg in Groningen. Tien minuten na rust kopte De Jong na een vrije trap van Jetro Willems nog over, maar drie minuten later zorgde hetzelfde recept wel voor een succes. Willems zette voor vanaf links en doordat Johan Kappelhof totaal verkeerd positie gekozen had, kopte De Jong raak: 0-1. Een smet op de openingstreffer was het uitvallen van Andrés Guardado kort daarna, die een enkelblessure opliep.

Gelijkmaker
PSV zakte in de slotfase in om de voorsprong te verdedigen en snel te kunnen counteren bij balverlies van Groningen. De Brabanders kregen in de 83ste minuut echter het deksel op de neus, want De Leeuw hielp de thuisclub langszij. Hij kopte keihard raak na een fraaie voorzet van invaller Mimoun Mahi. Depay leek kort erna voor de 1-2 te zorgen, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door invaller Martijn van der Laan, die zijn eerste minuten sinds medio augustus maakte.

Door de remise ziet PSV het gat met nummer twee Ajax, dat gisteren met 4-1 van SC Heerenveen won, slinken naar twee punten. Volgende week wacht de Brabanders de topper thuis tegen Feyenoord. Groningen stijgt naar plek zeven.