PSV met minimale inspanningen langs Sparta

PSV heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Tegen Sparta Rotterdam leverde de landskampioen een matte wedstrijd af, maar de minimale inspanningen waren voldoende voor een 1-0 zege.

Met Balász Dzsudzsák en Stefan Nijland in de basis kwam PSV aanvallend voor de dag voor eigen publiek. Toch bleef het aantal kansen beperkt in Eindhoven. De thuisclub hanteerde een te laag tempo om het Sparta echt moeilijk te maken.

Ibrahim Afellay zorgde met een aantal individuele acties voor de meeste opwinding en Danny Koevermans was een paar keer dicht bij de openingstreffer. De grootste kans was echter voor een Spartaan. De snelle en behendige Joshua John sprintte Erik Pieters voorbij, maar schoot van dichtbij recht op doelman Andreas Isaksson.

Met een schot op lat was Timmy Simons in de eerste helft het dichtst bij een treffer. Veelzeggend was echter dat de aanvoerder de bal toevallig voor zijn voeten had gekregen. Ook na rust wachtte PSV geduldig op een opening. De enige goal viel toen Sparta naar voren was geslopen bij een vrije trap. PSV ving de bal op en schakelde razendsnel om. Dirk Marcellis stuurde Afellay weg, de international won het duel van Kim Jaggy en passeerde doelman Cor Varkevisser met een schuiver in de hoek.

Na de 1-0 zette ook Sparta niet echt aan waardoor de wedstrijd in hetzelfde lage tempo voortkabbelde. In de slotfase kreeg PSV nog wel kansen op een tweede treffer, maar verder dan een onterecht vanwege buitenspel afgekeurde goal van Koevermans kwamen de Eindhovenaren niet.

Ondanks het moeizame spel tegen Sparta heeft PSV na twee speeldagen de volle winst. Dinsdag komt Atlético Madrid op bezoek in Eindhoven in het kader van de Champions League. Sparta daarentegen heeft nog geen enkel punt verzameld.