PSV mede dankzij uitblinker Isaksson nieuwe koploper

PSV is zondag op bezoek bij Heracles Almelo ontsnapt aan puntenverlies (0-2). Een uitstekend keepende Andreas Isaksson (foto) hield zijn ploeg op een cruciaal moment in de wedstrijd op de been. Door de zege in Almelo én het puntenverlies van FC Twente bij De Graafschap (1-1) is PSV nu de nieuwe koploper in de Eredivisie.

PSV mede dankzij uitblinker Isaksson nieuwe koploper

In een levendige eerste helft in het Polman Stadion kwam het eerste gevaar van de kant van de thuisploeg. Een vrije trap van Marko Vejinovic werd gekeerd door de Zweedse doelman van PSV. Het zou niet de laatste keer zijn dat de PSV-goalie moest ingrijpen.

Het lukte de Heraclieden niet om de druk verder op te voeren waardoor PSV af en toe een poging waagde. Waar de eerste kans voor Balázs Dzsudzsák rakelings langs het doel ging, eindigde de tweede doelpoging van de Hongaar wél achter Heracles-doelman Remko Pasveer.

Op de rand van buitenspel liep Jeremain Lens volledig vrij op het doel van Heracles af. Doordat Dzsudzsák met Lens meeliep kon de clubtopscorer van PSV de bal volledig vrij intikken. Het was het zestiende doelpunt van Dzsudzsák deze competitie.

Vijf minuten later kreeg Everton een uitgelezen kans om de spanning in het Polman Stadion terug te brengen. Eén-op-een met Isaksson faalde de productiefste speler uit de geschiedenis van Heracles echter.

Na de hervatting kreeg Heracles een zware domper te verwerken. Een charge van Mark-Jan Fledderus op Zakaria Labyad betekende de tweede gele kaart voor hem. Het wegsturen van Fledderus benadeelde het spel van Heracles echter niet. Sterker, de Heraclieden werden steeds gevaarlijker.

Een afstandsschot van Willie Overtoom werd simpel overgetikt door Isaksson. Een kwartier later stonden de twee spelers wederom tegen elkaar. Een overtreding van Rodríguez werd bestraft met een strafschop. Overtoom schoot de bal matig in zodat Isaksson redding kon brengen.

Na de gemiste strafschop zakte het spel van Heracles weer terug. Uiteindelijk bracht invaller Marcus Berg de Heraclieden de nekslag toe. Een fraaie pass van Labyad werd afgemaakt door Berg, die na het omspelen van Pasveer geen moeite ondervond met de bal in het doel schieten.

Door de overwinning staan de Eindhovenaren na dit weekend op de eerste positie. De Eindhovenaren staan net als FC Twente op 65 punten uit 31 duels, maar hebben een beter doelsaldo dan de Tukkers (+46 om +28). Ajax heeft na de 2-1 zege op NEC één punt minder dan de Eindhovenaren en de Tukkers. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's