PSV maakt het zichzelf onnodig moeilijk tegen Roda JC

PSV heeft op bezoek bij Roda JC een overwinning geboekt. De Eindhovenaren waren de betere ploeg, maar maakten het zichzelf onnodig moeilijk.

Hoewel de eerste kans in de levendige openingsfase voor Roda-spits Mads Junker was, kwam PSV via Dries Mertens op voorsprong. De Belg rondde een combinatie met Jeremain Lens doeltreffend af. Op het halfuur tilde de ploeg van trainer Phillip Cocu de stand naar 2-0: Marcelo kopte op aangeven van Mertens raak.

De bezoekers leken af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Niets bleek echter minder waar. Halverwege de tweede helft bracht Sanharib Malki de spanning terug. Dat bracht het Limburgse geloof in een goed resultaat terug. De laatste tien minuten van de wedstrijd verliepen chaotisch. Eerst kreeg Roda-doelman Pawel Kieszek de rode kaart van arbiter Bas Nijhuis na het vloeren van Jetro Willems.

De toegekende strafschop werd vervolgens gemist: Lens zag zijn slappe inzet gekeerd worden door invaller-sluitpost Mateusz Prus. Even later werd het alsnog 1-3 (invaller Memphis Depay tikte een voorzet van Lens binnen) en was het duel beslist.

PSV schuift met de winst op naar de tweede plaats met 63 punten uit 32 wedstrijden. De achterstand op koploper Ajax is vier punten. Foto: VI Images