media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

PSV maakt einde aan dienstverband geplaagde Rutten

PSV maakt einde aan dienstverband geplaagde Rutten

Fred Rutten is niet langer trainer van PSV. De Eindhovense club heeft maandag besloten de samenwerking met de geplaagde oefenmeester met onmiddellijke ingang te verbreken.

De Brabanders verloren zondag bij NAC Breda (3-1) voor de derde keer op rij. Het was voor PSV de de vierde verliespartij in de laatste vijf officiële optredens, waardoor het zicht op de titel flink is vertroebeld. Tussendoor werd bovendien met 4-2 van Valencia verloren in het kader van de Europa League.

Zondagavond na de zeperd in Breda wachtten circa honderd PSV-supporters de spelersbus op bij terugkomst op trainingscomplex De Herdgang. Kevin Strootman en Rutten gingen de dialoog aan met de teleurgestelde fans. Rutten gaf toen nog aan de ontwikkelingen eerst te willen laten bezinken alvorens over de toekomst na te willen denken.

Echter, op het reguliere maandagoverleg heeft de directie besloten het vertrouwen met de trainer op te zeggen. Momenteel wordt in het PSV-stadion gesproken over de afhandeling van het ontslag.

Wie het seizoen gaat afmaken is eveneens onderwerp van gesprek binnen de PSV-leiding. Inmiddels is wel contact gezocht met plaatsgenoot Eindhoven om de trainer aldaar, Ernest Faber, eventueel eerder los te weken. Hij zou dan samen met Phillip Cocu de kar moeten trekken gedurende de laatste beslissende maanden van het seizoen.

Foto: VI Images

Laatste nieuws