PSV Live: Eindhoven viert feest

Reacties

Dankzij een zege op SC Heerenveen verzekerde PSV zich van de 22ste landstitel in zijn clubhistorie. VI volgt alles rondom de kampioenswedstrijd op de voet.

PSV Live: Eindhoven viert feest

Het feestje in Eindhoven gaat nog wel even door, maar VI Live is hierbij gesloten! Blik hieronder terug op de huldiging van PSV.

19.26 uur: BLIJFT DEPAY?
Manchester United en Paris Saint-Germain hebben zich voor Memphis Depay gemeld, maar zelf zet de aanvaller een lied in waaruit blijkt dat hij misschien toch voor PSV behouden blijft. 'Memphis moet blijven', klinkt het na zijn aanzetje over het Stadhuisplein.

19.20 uur: SCHAARS
'Sorry mensen, ik heb jullie dit seizoen geen plezier kunnen doen', aldus de langdurig geblesseerde Stijn Schaars. 'Dat doet me veel pijn, maar deze spelersgroep verdient de titel. En jullie verdienen de titel ook! Kampioenen!'

19.10 uur: COCU AAN HET WOORD
'Ik wil vanaf deze plek iedereen die PSV een warm hart toedraagt enorm bedanken. We hebben na een heel moeilijk seizoen dit jaar álles opzij gezet om kampioen te worden. We hebben er alles aan gedaan jullie blij te maken. Als we zien hoeveel mensen er op de been zijn, maakt ons dat meer dan blij. Bedankt! Boeren!'

19.07 uur: MIRIN STEELT DE SHOW
Nicolas Isimat Mirin maakt er een gekkenhuis van op het podium. De Franse verdediger hitst het publiek op.

19.04 uur: WIJNALDUM SPREEKT
'Beste supporters. Ik weet nog precies hoe het vorig jaar ging. Ik heb jullie na de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen NAC Breda bedankt voor jullie steun in een seizoen dat het minder ging. Bedankt dat jullie ons ook dit jaar hebben gesteund. Deze titel is voor jullie.'

18.45 uur: FEEST IN EINDHOVEN
Het sfeertje op het Stadhuisplein in Eindhoven zit er goed in! Een voor een worden de spelers van kampioen PSV het podium opgeroepen door presentatoren Koert Westerman en Guus Meeuwis. Zonet hebben de spelers een rondrit gemaakt door de binnenstad.

22.56 uur: FEEST IN DE KLEEDKAMER
Alle spelers en de technische staf van PSV hebben het veld weer verlaten, waarna het feest verder gaat in de kleedkamer. Hier op de foto trainer Phillip Cocu en clubtopscorer Memphis Depay, die trots poseren met de schaal.

22.35 uur: FELICITATIES VAN BOMMEL
Mark van Bommel werd vier keer kampioen met PSV en beëindigde in de zomer van 2013 zijn loopbaan in Eindhoven. Via Twitter stuurt hij zijn felicitaties:

Ook oud-PSV'er Kevin Strootman laat van zich horen via Twitter:

22.28 uur: COCU: 'NU HEBBEN WE 'M'
'Het woord kampioenschap is vanaf dag één genoemd bij ons', reageerde trainer Phillip Cocu. 'Al vrij snel in het seizoen vond ik dat duidelijk werd dat we kans gingen maken. In de fase na de winterstop dat wij lastige uitwedstrijden wonnen en Ajax punten liet liggen, had ik al het gevoel dat we er dicht bij waren. En nu hebben we 'm.'

Kampioen van Nederland!!!!! 2014-2015. #eendrachtmaaktmacht 🔴⚪️

Een foto die is geplaatst door Jeffrey Bruma (@j5bruma) op

22.07 uur: SUPPORTERS VERSTOREN FEEST
Tijdens de wedstrijd werd er nog netjes gevraagd om van het veld te blijven, maar een aantal PSV-fans geeft hier geen gehoor aan. Zij worden teruggefloten door de rest van het stadion. Na een kort oponthoud gaat de ereronde weer verder.

22.00 uur: DEPAY SPRAKELOOS
'Ik heb er geen woorden voor', reageerde clubtopscorer Memphis Depay tegen FOX Sports. 'Dit is echt heerlijk voor mij. Ik ben speciaal gebleven om kampioen te worden met PSV en dat zijn we nu. Dat is echt waar ik van droomde.'

21.56 uur: WIJNALDUM NEEMT SCHAAL IN ONTVANGST
Dar is hij dan: de kampioensschaal. Georginio Wijnaldum neemt de prijs in ontvangst uit handen van Willy van der Kuijlen. Nu kan het feest pas echt beginnen!

21.51 uur: NOOIT TWIJFELS BIJ WIJNALDUM
Aanvoerder Georginio Wijnaldum is de eerste PSV'er die na de wedstrijd reageert tegenover de camera's van FOX Sports. 'Ik heb er nooit aan gedacht dat het fout kon gaan. We waren alleen bezig met het uitbreiden van de voorsprong op onze concurrentie. We hadden vandaag ook geen last van zenuwen. Onze voorbereiding verliep juist veel losser dan normaal. Dat heeft goed gewerkt.'

21.48 uur: NEC WEER TEGEN HET 'GROTE' PSV
NEC speelde afgelopen seizoen tegen Jong PSV, maar de kampioen van de Jupiler League mag het volgend seizoen weer opnemen tegen het eerste elftal. En daar zijn ze in Nijmegen blij mee.

21.45 uur: AJAX FELICITEERT PSV
Ajax is onttroond als landskampioen, maar de Amsterdammers spreken ook hun felicitatie uit richting Eindhoven.

21.42 uur: SIEM FELICITEERT LUUK
Mooi gebaar van ex-Ajacied Siem de Jong. De expert in kampioenschappen én scoren in kampioenswedstrijden feliciteert broertje Luuk. Maar wil toch zijn wens voor volgend seizoen uitspreken...

21.37 uur: GUARDADO EN DEPAY VIEREN
Mooi om te zien. Terwijl het feest losbarst pakt Andrés Guardado de wedstrijdbal waarmee hij kampioen is geworden en rent ermee naar de kleedkamer. Memphis Depay geeft op zijn beurt zijn shirt aan een fan die het veld opkomt.

21.34 uur: PSV IS KAMPIOEN
Met een 4-1 overwinning zet PSV de kroon op het landskampioenschap. De 22ste in de geschiedenis, de eerste in zeven jaar tijd.

21.30 uur: SCHAAL IN DE TAS
Dat is-ie, de 4-1 van Luciano Narsingh. Over en sluiten, Eindhoven kan zich opmaken voor een kampioensfeest.

21.28 uur: REKIK KOPT OVER
Met nog vijf minuten te gaan kopt Karim Rekik uit een corner over. Dit lijkt niet meer fout te kunnen gaan voor PSV, de 22ste landstitel is nog slechts een kwestie van tijd.

21.24 uur: PSV ZET NOG EVEN AAN
De aanstaand landskampioen wil het publiek in de laatste tien minuten nog iets bieden, zo lijkt het. De ploeg dringt in de persoon van Luuk de Jong en Memphis Depay nog even aan, maar gescoord wordt er door die twee niet.

21.20 uur: HENDRIX VOOR MAHER
Onder luid applaus en gezang gaat Adam Maher naar de kant. Voor hem in de plaats komt Jorrit Hendrix, die de overwinning in het laatste kwartier mee over de streep moet trekken. Meteen na de wissel kopt Georginio Wijnaldum rakelings naast.

21.14 uur: PSV STAAT OP
Het stadion staat massaal 'op voor de kampioen'. Nog een kleine twintig minuten spelen voor het officieel zo ver is, die 22ste titel, maar er lijkt niet zo veel meer mis te kunnen gaan.

21.12 uur: SLECHTS KLEINE KANSJES
Het blijft weinig verheffend. Op een schotje van Sam Larsson (SC Heerenveen) en een bijna-kopbal van Luuk de Jong na nauwelijks actie voor de beide doelen: 3-1.

21.03 uur: RUSTIGE TWEEDE HELFT
Gezapig is het woord dat misschien wel het beste past bij het eerste kwartier van de tweede helft. Op de kans van Luciano Narsingh na gebeurt er nog weinig spannends.

20.57 uur: NARSINGH MIST WEER
Net als in de eerste helft een kans voor Luciano Narsingh. Komt over rechts door, schiet zelf, maar mist: hoog over.

20.55 uur: HEERENVEEN MET EEN KANSJE
Kansje voor Heerenveen, maar Sam Larsson schiet na slecht wegwerken van Memphis Depay hoog over.

20.47 uur: TWEEDE HELFT BEGONNEN
PSV heeft afgetrapt, de tweede helft is begonnen. PSV en de kampioensschaal zijn nog 45 minuten van elkaar verwijderd.

20.32 uur: PSV IN EEN ZETEL
Het is rust in Eindhoven. De stand is 3-1 dankzij twee goals van Luuk de Jong en eentje van Memphis Depay, Joey van den Berg scoorde tegen.

20.25 uur: DE JONG MET ZIJN TWEEDE
PSV maakt er 3-1 van. Jetro Willems met een prima voorzet, weer Luuk de Jong die raakkopt. Vlak voor rust herstelt PSV de voorsprong van twee goals.

20.20 uur: TAMATA VOOR BRENET
Een tegenvaller voor PSV. Joshua Brenet, achter de geblesseerde Santiago Arias toch al de tweede rechtsback, moet geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger is Abel Tamata.

20.18 uur: KANSEN OVER EN WEER
Weer een kans voor PSV. Georginio Wijnaldum schiet niet lekker, Adam Maher krijgt de bal niet goed mee en Memphis Depay neemt de bal verkeerd aan. In de tegenstoot moet Jeffrey Bruma de bal uit de doelmond halen.

20.11 uur: HEERENVEEN SCOORT TEGEN
Uit de eerste de beste Friese kans is het raak: Joey van den Berg tikt simpel de 2-1 binnen. De voorzet kwam van Stefano Marzo, de rechtsback uit de jeugdopleiding van PSV.

20.08 uur: DEPAY MAAKT ER 2-0 VAN
Het lijkt hier al beslist. Een kiezelharde vrije trap van Memphis Depay verdwijnt in het kruis: zijn twintigste van het seizoen. Het moet wel heel gek lopen wil PSV vanavond geen kampioen worden. Van SC Heerenveen nog weinig tot niets gezien.

20.04 uur: HIDDINK KIJKT TOE
Ook bondscoach Guus Hiddink is aanwezig in het Philips Stadion: de oefenmeester die PSV zes keer naar de landstitel leidde.

19.54 uur: VOLGENDE MOGELIJKHEID PSV
Weer een kans voor de thuisploeg! Van zenuwen geen sprake bij PSV, nu was het Luciano Narsingh die de kans kreeg: in het zijnet.

19.50 uur: KANS DEPAY
Dat had de tweede kunnen zijn... Adam Maher geeft voor, maar Memphis Depay komt niet tot scoren.

19.47 uur: GOAL PSV
Het is meteen raak! De eerste kans voor PSV, Luuk de Jong kopt in de lange hoek de 1-0 binnen, uit een afgemeten voorzet van Luciano Narsingh. Een droomstart aan de kampioenswedstrijd.

19.45 uur: AFTRAP KAMPIOENSWEDSTRIJD
Het is begonnen in Eindhoven, over negentig minuten voetbal en een kwartier rust weten we het: is PSV landskampioen?

19.15 uur: OOK DE SCHAAL IS IN EINDHOVEN
Hier gaat het allemaal om vanavond. KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft de schaal meegenomen naar Eindhoven, waar over een half uur wordt afgetrapt.

19.00 uur: OTIGBA VERVANGT VAN AKEN
Dwight Lodeweges heeft zijn opstelling bekendgemaakt voor het uitduel met PSV, dat om 19.45 uur start. Kenneth Otigba vervangt de aan zijn hamstring geblesseerde Joost van Aken in het centrum van de defensie.

De volledige opstelling van SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Otigba, St. Juste, Van Anholt; Thern, De Roon, Van den Berg; Slagveer, Uth, Larsson.

18.45 uur: DOELPUNTEN GEGARANDEERD
PSV scoorde deze eeuw in thuisduels met SC Heerenveen gemiddeld 2,9 keer per ontmoeting (veertig goals uit veertien wedstrijden). Sowieso is de aanstaande kampioen dit seizoen verreweg de productiefste ploeg in de Eredivisie met tachtig doelpunten in dertig duels.

18.30 uur: PSV MET DE VERWACHTE ELF
De basisformatie van PSV voor het thuisduel met SC Heerenveen (aftrap 19.45 uur) is bekend. Trainer Phillip Cocu heeft geen verrassingen in petto en begint met de verwachte elf namen.

De volledige opstelling van PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

17.45 uur: HEERENVEEN IS ANGSTGEGNER
Sinds januari 2013 is SC Heerenveen de enige ploeg waarvan PSV in de Eredivisie niet kon winnen. De Eindhovenaren verloren sindsdien drie keer en speelden één keer gelijk tegen de Friezen. Tegen geen andere club wacht PSV zo lang op een zege.

17.30 uur: 'WAT NOU REACTIETEAM?'
PSV speelt dit seizoen duidelijk iets controlerender dan de voorbije jaargang, waarin de ploeg van trainer Phillip Cocu als vierde eindigde in de Eredivisie. Maar dat gaat niet ten koste van de attractiviteit, stelt Henk ten Cate. 'PSV heeft het uitstekend gedaan. En ik kijk ook graag naar ze. Wat nou reactieteam? Cocu zorgt ervoor dat de kwaliteiten van de spelers goed in balans zijn. Ik heb heel snelle combinaties gezien, ze maken de meeste goals in de Eredivisie... Hulde!'

17.15 uur: VAN MARWIJK LOOFT SPEELWIJZE PSV
Net als Dennis Bergkamp is ook Bert van Marwijk lovend over PSV-trainer Phillip Cocu, die eerder zijn assistent was bij het Nederlands elftal. 'Cocu heeft de wapens van PSV optimaal benut. Zijn ploeg speelde, zoals ze dat noemen, vanuit de reactie. Soms bewust iets inzakken, om vervolgens genadeloos toe te slaan. Phillip heeft daar goed gebruik van gemaakt. Ze hebben veel snelheid en scorend vermogen, zowel op het middenveld als in de voorhoede.'

17.00 uur: 'COCU KAN SPELERS GOED RAKEN'
Dennis Bergkamp, assistent van Ajax-trainer Frank de Boer, was in aanloop naar het kampioensduel van PSV vol lof over Phillip Cocu. 'Hij weet wat het is om prijzen te winnen. En hij kan spelers goed raken. Hij raakt niet snel in de war, ongeacht met welke soort druk hij te maken heeft. Nu met de titel binnen bereik is het anders dan bijvoorbeeld vorig jaar toen het tegenzat. Wij hebben met Ajax de druk niet goed opgevoerd op PSV.'

16.45 uur: DE SPANNING STIJGT IN EINDHOVEN
Over exact drie uur vindt in het Philips Stadion de aftrap plaats bij het duel tussen PSV en SC Heerenveen. Bij een thuiszege van de Eindhovenaren is de 22ste landstitel in de clubhistorie een feit. Over vijf uur zou het feest dus kunnen losbarsten!

PSV-trainer Phillip Cocu is ervan overtuigd dat zijn ploeg klaar is voor de kampioenswedstrijd tegen SC Heerenveen. 'Er bestaat geen twijfel binnen de ploeg, maar het wordt natuurlijk wel een speciale wedstrijd', zei Cocu vrijdagmiddag. De coach trainde donderdag en vrijdag besloten, omdat hij eerder deze week bespeurde dat zijn spelers afgeleid waren. 'Er moeten toch allerlei dingen worden geregeld. Hier op de club, maar ook in de stad. Dat heeft invloed op de spelers.'

'Overal worden ze met het mogelijke kampioenschap geconfronteerd', vervolgde Cocu. 'Dat is hartstikke leuk, maar daarom heb ik vanaf donderdag de focus op het voetbal gericht. En dat hebben ze geweldig opgepikt. Natuurlijk moeten we nu nog wel de vertaling maken naar de wedstrijd.'

Volgens de oefenmeester leeft het duel op de juiste manier in de kleedkamer. 'Alle spelers kijken uit naar deze wedstrijd. Natuurlijk brengt het extra spanning met zich mee, daar moeten we mee omgaan. Er bestaat meer afleiding, het verwachtingspatroon is anders. We moeten doen wat we altijd doen, dan is de kans op succes het grootst.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.