PSV levert in Tilburg onnodig punten in

Reacties

PSV is door Willem II andermaal gewezen op de kwetsbaarheid. De Eindhovense formatie ontsnapte in Tilburg na een voortvarende start aan een nederlaag (2-2).

PSV levert in Tilburg onnodig punten in

'Willem II-uit is traditioneel een moeilijke wedstrijd voor PSV', waarschuwde Phillip Cocu voor gemakzucht bij zijn ploeg, die het zich eerder dit seizoen onnodig moeilijk had gemaakt tegen de relatief zwakke Eredivisie-broeders als Excelsior (1-1) en De Graafschap (6-3 winst).  

PSV kon een gemakkelijke avond ook goed gebruiken in de aanloop naar het vervolg in de Champions League, waarin woensdag de belangrijke wedstrijd op Old Trafford tegen Manchester United wacht.

De Eindhovense ploeg had ook al snel een voorsprong te pakken. Drie minuten nadat Jeffrey Bruma op de paal had gekopt opende Gaston Pereiro met een zweem van buitenspelgeur de score door de bal fraai over Willem II-doelman Kostas Lamprou te wippen.

Maar PSV had blijkbaar de lessen nog steeds niet geleerd. Willem II leek klaar voor een ontmanteling, maar kon overleven omdat de gasten verzuimden de druk daadwerkelijk op te voeren. Sterker nog, de Tilburgers draaiden vroeg in de tweede helft in een tijdsbestek van zeven minuten de rollen om.  

Erik Falkenburg onderstreepte daarbij zijn belangrijke rol bij De Tricolores, die vanwege de tegenvallende resultaten een overwinning zeker goed konden gebruiken. In de 55ste minuut beloonde de Leidenaar het nieuwe elan door fraai raak te koppen. In de 61ste minuut was het opnieuw raak voor Willem II, waarbij Falkenburg andermaal zijn status van clubtopscorer bevestigde.

De clubtopscorer van PSV, Luuk de Jong, voorkwam dat de schade beperkt bleef tot een gelijkspel. De spits tekende met zijn elfde treffer van het seizoen voor de 2-2. Willem II ageerde tevergeefs voor buitenspel van Nicolas Isimat-Mirin, die Lamprou het zicht ontnam.

PSV zag de achterstand op Ajax oplopen tot vier punten. Bovendien is de vraag wat de onnodige extra inspanningen in Tilburg betekenen voor de wedstrijd van woensdag op Old Trafford. Na de 1-1 tegen Excelsior gingen de Eindhovenaren met 2-0 ten onder tegen VfL Wolfsburg.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.