PSV laat monsterscore liggen tegen De Graafschap

Nog nooit verliet De Graafschap Eindhoven met een overwinning. Ook zondag slaagden de Doetinchemmers er niet in om tot winst te komen. PSV was met 4-1 veel te sterk. Vanaf het eerste moment was PSV dominant op het veld en werd De Graafschap met de rug tegen de muur gezet.

Bij de openingsgoal van PSV konden echter wel vraagtekens worden gezet. Vito Wormgoor haalde weliswaar onbesuisd uit naar Dries Mertens, maar de verdediger raakte de Belg niet. Mertens hield aan zijn fopduik wel een strafschop over, die hij hoogstpersoonlijk verzilverde: 1-0.

Na een half uur was de wedstrijd gespeeld. In de 26ste minuut kopte Ola Toivonen de stand naar 2-0. Drie minuten later hield Tim Matavz zich staande in het strafschopgebied van De Graafschap en rondde tussen drie Superboeren in fraai af: 3-0.

De 4-0, van Jeremain Lens op slag van rust, was typerend voor de wedstrijd. Kinderlijk eenvoudig werd de verdediging van De Graafschap uitgespeeld door Matavz waarna Lens de vierde PSV-treffer maakte.

Waar het publiek in de tweede helft een monsterscore verwachtte, waren het de bezoekers die tot scoren kwamen. Voor leeg doel, nadat de bal op de paal was beland, kon Gil Vermouth de bal tot eigen verbazing binnenschieten en redde zo de eer voor De Graafschap.

Tot ieders teleurstelling was dat het laatste doelpunt van de wedstrijd. PSV liet daardoor de kans om het doelsaldo op te krikken liggen. Wel zijn de Eindhovenaren weer gedeeld koploper met AZ. De Graafschap sluit het weekend af als hekkensluiter van de Eredivisie, omdat VVV zaterdag Groningen versloeg. Foto: VI Images