PSV krijgt te maken met Nederlanders en oude bekenden

Reacties

PSV is in Groep E van de Europa League gekoppeld aan Dinamo Moskou uit Rusland, het Griekse Panathinaikos en Estoril uit Portugal.

PSV krijgt te maken met Nederlanders en oude bekenden

Bij de Moskovieten staan veel bekende namen onder contract, waaronder twee ex-PSV’ers. Balázs Dzsudzsák en Stanislav Manolev keren met hun Russische werkgever terug in Eindhoven. Manolev reageerde direct op de loting: 'It's nice to be back in Eindhoven', liet hij weten.

Naast verdedigers Alexander Büttner en Douglas (ex-FC Twente) spelen ook mannen als Christopher Samba, Mathieu Valbuena, Fedor Smolov (voorheen Feyenoord) en Kevin Kuranyi bij Dinamo.

Bij het Griekse Panathinaikos is ex-spits van onder meer Ajax en Roda JC Yannis Anastasiou trainer van de ploeg waar Nederlanders David Mendes da Silva en Ouasim Bouy (gehuurd van Juventus) spelen. Ook krijgt PSV te maken met voormalig Eredivisionisten Markus Berg (onder meer PSV) en Danijel Pranjic.

Het Portugese Estoril is in deze poule de grote onbekende. De ploeg werd vorig seizoen knap vierde in de competitie achter topploegen Benfica, Sporting Lissabon en FC Porto. Sinds dit seizoen staat voormalig Roda-keeper Pavel Kieszek er onder contract. Het is voor het eerst dat Estoril een Nederlandse tegenstander treft.

PSV plaatste zich donderdagavond voor de groepsfase door Shakhtyor Soligorsk (na de 1-0 thuiszege) in Wit-Rusland met 2-0 te verslaan. In de vorige ronde won het al twee keer van de Oostenrijkse tweededivisionist Sankt Pölten: het werd 1-0 in Eindhoven, in Oostenrijk eindigde het in 2-3.

De Eindhovenaren zullen hun groepswedstrijden afwerken op 18 september (Estoril, thuis), 2 (Dinamo Moskou-uit) en 23 (Panathinaikos-thuis) oktober, 6 (Panathinaikos-uit) en 27 (Estoril-uit) november en 11 (Dinamo Moskou-thuis) december.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.