PSV krijgt op Old Trafford te maken met arbiter Královec

Reacties

De uitwedstrijd van PSV tegen Manchester United staat woensdag (20.45 uur) onder leiding van Pavel Královec. Voor de Tsjechische scheidsrechter is het de zevende keer dat hij een Europees duel van een Nederlandse club fluit.

PSV krijgt op Old Trafford te maken met arbiter Královec

Slechts één keer was Královec in de vorige zes duels getuige van een overwinning. Op 26 november 2013 was Ajax (foto) in de groepfase van de Champions League met 2-1 te sterk voor Barcelona. Een jaar eerder zag de Tsjech met eigen ogen hoe de Amsterdammers in het miljoenenbal met 4-1 op de broek kregen op bezoek bij Real Madrid. Beide keren moest de toenmalige landskampioen uiteindelijk verder in de Europa League.

In die competitie was Královec ook nog vier keer de leidsman van Nederlandse clubs. AZ speelde drie keer onder zijn leiding. De laatste wedstrijd, op 10 april 2014 in de kwartfinale tegen Benfica, ging verloren (2-0). Drie jaar eerder overkwam de Alkmaarders hetzelfde tegen Valencia (4-0). In 2006 leverde het uitduel met Kayserispor een gelijkspel op (1-1). SC Heerenveen bleef op 3 december 2009 ook overeind op bezoek bij Sporting Lissabon (1-1).

PSV zou woensdag op Old Trafford waarschijnlijk tekenen voor een punt. De vorige twee uitwedstrijden in de Champions League eindigden dit seizoen in een nederlaag; 3-2 bij CSKA Moskou en 2-0 bij VfL Wolfsburg. Mede door de knappe 2-1 thuiszege op het United van Louis van Gaal zijn de Eindhovenaren echter nog volop in de race voor de volgende ronde. Net als Wolfsburg heeft de ploeg van trainer Phillip Cocu zes punten. United staat met een punt meer bovenaan in Groep B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.