PSV krijgt Moens één keer neer en wint

PSV heeft na de krappe maar verdiende overwinning op Willem II nog maximaal vier punten nodig om de landstitel binnen te halen. Oscar Moens was lange tijd onpasseerbaar, alleen invaller Robert slaagde erin hem te kloppen (0-1).

PSV krijgt Moens één keer neer en wint

De Braziliaanse spits, die qua spel en motoriek op geen van zijn illustere voorgangers lijkt, gaf de Eindhovenaren net als woensdag in de Champions League het beslissende zetje. Koud twee minuten in het veld kopte de 23-jarige aanvaller een voorzet van Young-Pyo Lee voorbij Moens.

Zijn ploeggenoten hadden daar veel meer moeite mee. De doelman van Willem II had zo'n dag waarop hij in staat leek punten te winnen voor zijn club. DaMarcus Beasley (3x), Jefferson Farfán (2x) en Phillip Cocu stelden hem op de proef maar Moens redde katachtig en stijlvol.

Toch hoefde PSV zich niet al te veel zorgen te maken dat het onderuit zou gaan in Tilburg. De thuisploeg knokte wel maar creëerde weinig. Tom Caluwé was het dichtste bij de gelijkmaker maar de Belg mikte net over.

Het enige smetje op de zege was de rode kaart (twee keer geel) die Cocu vlak voor tijd kreeg. De ervaren middenvelder liet zich provoceren door Martijn Reuser, gaf hem een zet en oogstte zijn tweede gele, waardoor een schorsing van één duel volgt.

Door de eigen zege én het gelijkspel van AZ is het landskampioenschap voor PSV weer een stap dichterbij. In de komende vijf duels heeft de ploeg van Guus Hiddink nog maar vier punten nodig. En bij puntverlies van AZ zelfs nog minder.

Bekijk hier al onze video's