PSV krijgt kans iconisch Ajax te evenaren in Tilburg

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PSV kan de druk op Feyenoord en Ajax verhogen bij een zege in Tilburg op Willem II.

PSV krijgt kans iconisch Ajax te evenaren in Tilburg
Speelronde: 13
Aftrap: zaterdag 19 november, 19.45 uur
Scheidsrechter: Richard Liesveld

• Willem II bezette na twaalf speelrondes de zeer teleurstellende zeventiende plaats. De Tilburgers boekten slechts twee zeges. PSV nam de derde plek in. De Eindhovenaren leden al in vijf duels puntenverlies.

• Voor de 41ste keer fungeert Willem II in de Eredivisie als gastheer van PSV. De Tilburgers kraaiden acht keer victorie, sleepten ook acht keer een punt uit het vuur en moesten 24 keer hun meerdere erkennen in de Eindhovenaren.

• De afgelopen seizoenen was Willem II doorgaans niet opgewassen tegen PSV. De laatste keer dat de Tricolores in competitieverband afrekenden met de Eindhovenaren was op 28 maart 2004, toen het 3-1 werd. Sindsdien pakte Willem II in twintig duels (in Eindhoven en Tilburg) met PSV slechts één punt.

• Acht van de laatste negen goals die Willem II incasseerde, vielen in de tweede helft. Drie daarvan kwamen zelfs pas tot stand in de negentigste minuut of nog later.

Luuk de Jong scoorde niet tijdens de laatste vijf Eredivisie-duels.
Luuk de Jong scoorde niet tijdens de laatste vijf Eredivisie-duels.

• Als we alle competities meerekenen, won PSV slechts twee van de laatste negen wedstrijden. De slachtoffers waren Sparta Rotterdam (1-0) en Vitesse (0-2), beide in het kader van de Eredivisie.

• Toch kunnen de Eindhovenaren een fraaie reeks voortzetten. PSV kan de eerste club sinds het iconische Ajax van 1995 worden die in de eerste vijftien uitwedstrijden van een kalenderjaar zonder nederlaag blijft. Het huidige Ajax bleef ook zonder verliesbeurt in de eerste veertien uitduels van 2016.

• Als PSV afrekent met Willem II heeft het net zoveel punten als vorig seizoen in dit stadium van de competitie. Afgelopen jaar kwamen de Eindhovenaren ook bijzonder traag op gang.

• Luuk de Jong scoorde in zijn laatste vijf Eredivisie-duels niet. De laatste keer dat de spits een reeks van zes Eredivisie-wedstrijden zonder treffer neerzette was, gedurende het seizoen 2014/15.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.