PSV kleineert NAC Breda dankzij Depay en Wijnaldum

Reacties

Het duel tussen PSV en NAC Breda vertoonde veel gelijkenissen met de wedstrijd die de ploeg van Phillip Cocu vorige week speelde bij Willem II. Dit keer liep PSV, vooral dankzij Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, echter uit naar een grote zege: 6-1.

PSV kleineert NAC Breda dankzij Depay en Wijnaldum

Beide trainers hadden slechts in defensief opzicht wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorig weekend. PSV-trainer Phillip Cocu gunde de wederom van Manchester City gehuurde Karim Rekik en WK-ganger Santiago Arias een basisplek, hetgeen ten koste ging van Jorrit Hendrix en Joshua Brenet. Bij NAC debuteerde Aleksandar Damcevski , waardoor Kenny van der Weg op de bank begon.

Het waren de twee Nederlandse WK-gangers die vervolgens hun waarde toonden voor PSV. Memphis Depay zag hoe Luuk de Jong met een slimme loopactie een gat trok, waardoor zijn pass Georginio Wijnaldum bereikte. Afronden was voor de aanvoerder daarna een koud kunstje: 1-0. Makkelijk was het tot dat moment allemaal nog niet gegaan voor PSV, dat provinciegenoot NAC er een paar keer goed uit zag komen.

Vier minuten na de openingsgoal leek PSV het verzet van de mannen van Nebosja Gudelj helemaal te breken. Wederom Depay leidde de ogenschijnlijke beslissing in. Zijn splijtende pass bereikte Arias, wiens voorzet door debutant Damcevski achter keeper Jelle ten Rouwelaar werd gewerkt: 2-0.

PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum (links) zette zijn ploeg op 1-0 en 5-1, Adnane Tighadouini (rechts) zorgde na ruim een halfuur namens NAC voor de 2-1.
PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum (links) zette zijn ploeg op 1-0 en 5-1, Adnane Tighadouini (rechts) zorgde na ruim een halfuur namens NAC voor de 2-1.

Het was echter diezelfde Arias die ervoor zorgde dat de spanning weer helemaal terugkwam. Hij trok de zo goed als doorgebroken Erik Falkenburg in het strafschopgebied naar de grond, mocht niet klagen met geel en zag hoe Adnane Tighadouini de toegekende penalty feilloos benutte. De aanvaller, die zijn tweede treffer in evenzoveel competitieduels maakte, was daarna met twee afstandschoten gevaarlijk maar scoorde niet.

Het spelbeeld vertoonde op die manier veel gelijkenissen met het moeizame duel dat de Eindhovenaren vorige week afwerkten bij Willem II (3-1 winst). Ook toen werd PSV door de tegenstander in het zadel geholpen, gaf het de aansluitingstreffer simpel weg en was het daarna even de kluts kwijt. Maar net als in Tilburg ging PSV er tóch met de punten vandoor.

Overtuigend
Dat kwam niet in de laatste plaats door het uitvallen van de dreigende Tighadouini. Hij ging al vroeg in de wedstrijd door zijn enkel en moest het drie minuten na de pauze voor gezien houden. Zijn vervanger, Jeffrey Sarpong, stond vlak na zijn invalbeurt nog wel aan de basis voor een kans voor achtereenvolgens Kingsley Boateng en Uros Matic, maar het was (ook net als vorige week) Depay die zijn ploeg bij de hand nam.

Hij schoot een vrije trap achter Ten Rouwelaar, waarna NAC helemaal door de hoeven zakte. Eerst schoot Locadia, na een fraai hakje van De Jong, de bal kiezelhard met links in de kruising: 4-1. Wijnaldum en Depay bepaalden de eindstand op 6-1, waardoor het na rust zeer overtuigende PSV ook het tweede competitieduel winnend afsloot.

Zo zette NAC de dramatische reeks in uitwedstrijden tegen de traditionele topdrie voort. De ploeg heeft nu in 142 duels op bezoek bij Ajax, Feyenoord of PSV slechts acht keer gewonnen, waarvan overigens vijf keer in Eindhoven. Aan 26 duels hield NAC een punt over, terwijl de nederlaag van zaterdag het 108ste verlies was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.