PSV keert na drie maanden terug op 'kampioensgrond'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor PEC Zwolle - PSV, een wedstrijd waaraan de bezoekers goede herinneringen hebben.

PSV keert na drie maanden terug op 'kampioensgrond'
Speelronde: 3
Aftrap: zaterdag 20 augustus, 19.45 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Na twee speelrondes is PSV nog altijd zonder puntenverlies. FC Utrecht (1-2) en AZ (1-0) werden nipt verslagen. PEC Zwolle staat op slechts één punt na een gelijkspel tegen NEC (1-1) en een nederlaag (0-3) tegen Sparta Rotterdam.

• PSV keert terug op 'kampioensgrond'. Drie maanden geleden veroverden de Eindhovenaren in Zwolle de landstitel dankzij een 1-3 zege op PEC, maar vooral doordat Ajax niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij De Graafschap.

• In de voorgaande zestien thuisduels met PSV boekte PEC Zwolle slechts twee zeges. De Brabanders trokken elf keer aan het langste eind en moesten drie keer met een gelijkspel genoegen nemen.

• Opvallend is dat zowel PEC Zwolle als PSV in de laatste negen onderlinge ontmoetingen (uit en thuis) in het kader van de Eredivisie tot scoren kwam.

Ploegen van Ron Jans hebben het vaak moeilijk tegen PSV.
Ploegen van Ron Jans hebben het vaak moeilijk tegen PSV.

• PSV is de laatste tijd ongekend goed op dreef in de Eredivisie. De formatie van coach Phillip Cocu ging in de laatste dertig duels slechts eenmaal onderuit. Dat was tegen Ajax in maart van dit jaar: 0-2.

• PEC Zwolle is een van de drie Eredivisie-clubs waartegen doelman Jeroen Zoet nog nooit de nul hield. Tegen zijn huidige club PSV en zijn oude werkgever RKC Waalwijk slaagde hij hier ook nog niet in.

• Trainer Ron Jans van PEC Zwolle zette slechts drie van zijn 25 Eredivisie-duels met PSV in winst om. De coach verloor achttien keer en sleepte vier keer een remise uit het vuur.

• Luuk de Jong probeert een sterke serie voort te zetten: de aanvaller was trefzeker in al zijn Eredivisie-duels met PEC Zwolle. Na vier wedstrijden staat de teller op vijf goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.