PSV kan tegen Ried bogen op uitstekende thuisbalans

PSV staat vanavond in de vierde en laatste voorronde van de Europa League tegenover SV Ried. VI blikt vooruit op de cruciale return in Eindhoven (18.45 uur). De heenwedstrijd eindigde vorige week in 0-0.

PSV kan tegen Ried bogen op uitstekende thuisbalans


PSV

VoorafDe ploeg van trainer Fred Rutten heeft een op papier simpele klus te klaren. Aangezien de heenwedstrijd doelpuntloos eindigde, is een overwinning noodzakelijk om zich voor de groepsfase van de Europa League te plaatsen. Als er wederom niet wordt gescoord, volgt een verlenging. Bij elke andere denkbare remise vindt de Oostenrijkse ploeg zich vrijdag in Monaco terug bij de EL-loting in een koker.

Opvallend Bij de Eindhovenaren is weinig nieuws onder de zon. Vermeldenswaardig is wel dat aanwinst Timothy Derijck niet speelgerechtigd is. De Belgische verdediger speelde onlangs nog met ADO Den Haag in de voorronde van de Europa League, waarin Omonia Nicosia te sterk was. Goed nieuws is er wel vanuit de technische staf: de club is een nieuw tweejarig contract overeengekomen met assistent-trainer Phillip Cocu.

Afwezigen Derijck (niet speelgerechtigd). Onzeker: Marcelo.

SV RIED

VoorafDe Oostenrijkers kunnen vertrouwen peuren uit de voorgaande gespeelde duels. Vorige week hield de ploeg het sterker geachte PSV op eigen veld op een doelpuntloos gelijkspel. Afgelopen weekeinde toonde Ried veerkracht in de Oostenrijkse competitie: op bezoek bij SV Mattersburg kwam de ploeg tot tweemaal toe op achterstand, om uiteindelijk met 3-2 te winnen. Het winnende doelpunt viel diep in blessuretijd en kwam op naam van Stefan Lexa.

Opvallend SV Ried is vol vertrouwen over een goede afloop. Op de officiële website van de Oostenrijkers valt in de aanloop naar de wedstrijd tegen PSV het volgende te lezen: De grote kracht van ons elftal is het collectief. Juist in moeilijke wedstrijden groeit onze ploeg naar elkaar toe. De spelers zijn lichamelijk in topconditie. De druk ligt bij PSV. Zij móeten de groepsfase van de Europa League halen. Onze ploeg kan vrijuit spelen. Voor één uitdoelpunt is onze ploeg vrijwel altijd goed.

Afwezigen Geen.

PSV kan bogen op een uitstekende staat van dienst met betrekking tot Europese thuisduels. De laatste nederlaag dateert namelijk van 9 december 2008. Destijds was Liverpool in de laatste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Champions League met 3-1 te sterk in het Philips Stadion. Danko Lazovic zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar daarna bezorgden Ryan Babel, Albert Riera en David Ngog The Reds de overwinning.

Datum Wedstrijd Uitslag
14/04/2011 PSV-Benfica 2-2
10/03/2011 PSV Glasgow Rangers 0-0
24/02/2011 PSV-Lille 3-1
16/12/2010 PSV-Metallist Kharkov 0-0
04/11/2010 PSV-Debreceni VSC 3-0


Bekijk hier al onze video's