PSV kan rampzalige reeks uit 1980/81 evenaren tegen Sparta

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Daags voor De Klassieker is PSV het aan zijn stand verplicht om thuis af te rekenen met Sparta Rotterdam.

PSV kan rampzalige reeks uit 1980/81 evenaren tegen Sparta
Speelronde: 10
Aftrap: zaterdag 22 oktober, 19.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• PSV is de eerste negen Eredivisie-duels niet bepaald schadevrij doorgekomen. De teller staat al op negen verliespunten. Sparta won drie keer, verloor drie keer en speelde drie keer gelijk en bezet dus een keurige plaats in de middenmoot.

• Sparta reist in Eredivisie-verband voor de 52ste keer naar het Philips Stadion. De Rotterdammers kwamen zes keer tot winst, veroverden acht keer een punt en moesten 37 keer het hoofd buigen voor PSV.

• PSV trof in de laatste 27 competitieduels met Sparta - wedstrijden in Rotterdam meegerekend - minimaal eenmaal doel. De laatste keer dat de Brabanders droog stonden tegen Sparta was in 1993, toen het 0-0 bleef.

• De ploeg die verliest kan snel revanche nemen. Dinsdagavond treffen beide clubs elkaar namelijk opnieuw, maar dan in de zestiende finales van de strijd om de KNVB-beker. Plaats van handeling is dan Het Kasteel.

In de recente historie is Sparta Rotterdam geen reuzendoder gebleken.
In de recente historie is Sparta Rotterdam geen reuzendoder gebleken.

• Sparta maakte in de eerste negen speelrondes liefst 133 overtredingen, meer dan alle andere zeventien clubs in de Eredivisie. Op deze ranglijst staat PSV helemaal onderaan met 79 overtredingen.

• In de recente historie heeft Sparta een beroerde balans als het gaat om uitwedstrijden tegen clubs uit de traditionele topdrie. De Rotterdammers wonnen slechts één van de laatste 34 van dit soort duels. In maart 2000 triomfeerde Sparta in de derby tegen Feyenoord in De Kuip.

• PSV bleef tijdens de laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie verstoken van de winst. Achtereenvolgens FC Groningen (0-0), Feyenoord (0-1) en Heracles Almelo (1-1) hielden minimaal een punt over aan het bezoek in Eindhoven. De laatste keer dat PSV vier achtereenvolgende Eredivisie-duels in het Philips Stadion niet won, was in het seizoen 1980/81.

• Luuk de Jong staat op 49 Eredivisie-goals voor PSV. Als de aanvaller tot scoren komt tegen Sparta, is hij de 25ste speler van de Eindhovenaren die de mijlpaal van vijftig treffers namens PSV bereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.