PSV KAMPIOEN VAN NEDERLAND

Reacties

PSV heeft zich zaterdagavond door een 4-1 zege op SC Heerenveen voor de 22ste keer tot kampioen van Nederland gekroond. De landstitel kwam in het Philips Stadion geen moment in gevaar voor de ploeg van trainer Phillip Cocu, die zijn koningskoppel Luuk de Jong (twee goals) en Eredivisie-topscorer Memphis Depay het verschil zag maken. De goal van Luciano Narsingh was het toetje.

PSV KAMPIOEN VAN NEDERLAND

In de wetenschap dat PSV bij een zege voor het eerst sinds 2008 weer kampioen van Nederland zou zijn, ging het publiek er in Eindhoven eens goed voor zitten. De aanhang werd daarbij op de wenken bediend. Al in de derde minuut kopte De Jong een afgemeten voorzet van Narsingh in de lange hoek: 1-0.

Luuk de Jong schreeuwt het uit na de 1-0. In de laatste drie competitieduels van PSV zal hij met Memphis Depay strijden om de topscorerstitel in de Eredivisie.
Luuk de Jong schreeuwt het uit na de 1-0. In de laatste drie competitieduels van PSV zal hij met Memphis Depay strijden om de topscorerstitel in de Eredivisie.

Direct na het openingsdoelpunt roken Depay en Narsingh al aan een tweede PSV-treffer, maar het duurde uiteindelijk tot halverwege het eerste bedrijf voordat het 2-0 werd. De manier waarop was indrukwekkend. Depay stuurde vol overtuiging een vrije trap de kruising in en tekende daarmee voor zijn twintigste competitietreffer (op de foto boven viert hij die goal).

Tot die 2-0 was het Friese weerwerk pover, maar de ploeg van trainer Dwight Lodeweges kwam toch snel terug tot 2-1. Voormalig PSV-jeugdspeler Stefano Marzo brak door op rechts en bood Joey van den Berg een niet te missen kans.

Willems
Uiteindelijk leidde een veelbeproefd recept er in de eerste helft nog toe dat de champagneglazen vast klaargezet konden worden. Jetro Willems liet zijn twaalfde assist van het seizoen noteren en zag hoe De Jong vogelvrij de marge weer op twee kon zetten met zijn tiende kopdoelpunt (!) van het seizoen. Daardoor blijft ook de PSV-spits in de running voor de topscorerstitel in de Eredivisie. Hij staat slechts één goal achter op zijn ploeggenoot Depay.

Na rust kregen beide ploegen kansen, maar wat PSV betreft was het vooral wachten op het laatste fluitsignaal. Omdat de voorsprong van twee goals lang intact bleef, werd op de tribune het feestje al uitgebreid gevierd. Dat was helemaal zo toen Narsingh op aangeven van - alweer - De Jong de eindstand op 4-1 bepaalde met een intikker.

Champions League
Toen de veelbesproken scheidsrechter Serdar Gözübüyük, hij werd zaterdag met matchfixing in verband gebracht, voor het laatst op zijn fluit blies kon het échte feest beginnen. Na 31 speelronden is de landstitel binnen en heeft PSV een einde gemaakt aan de hegemonie van Ajax, dat vier jaar op rij kampioen werd. Daardoor zijn de Eindhovenaren ook al verzekerd van de lucratieve deelname aan de Champions League.

PSV volgt Ajax op als landskampioen. De schaal is binnen en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen kan het zilverwerk afstaan.
PSV volgt Ajax op als landskampioen. De schaal is binnen en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen kan het zilverwerk afstaan.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.