PSV kampioen na salonremise

Salonremise? Nee, dat waren FC Groningen en PSV niet van plan. Ze zouden niet weten hoe het moest, verklaarden beide coaches voor aanvang. Blijkbaar wisten zij het wel. Door de salonremise (0-0) mag FC Groningen komend seizoen weer spelen in de eredivisie. En PSV is de nieuwe kampioen.

PSV kampioen na salonremise

Voordat het duel tussen FC Groningen en PSV begon, werden Ron Jans en Guus Hiddink overstelpt met vragen over die eventuele salonremise. Geduldig verklaarden zij daar niets van te willen weten. 'Afspraken maken? Nee, onmogelijk. Ik denk dat ze bij PSV op een waardige wijze kampioen willen worden', verklaarde Jans. Blijkbaar zit de nieuwe kampioen toch anders in elkaar.

Twintig minuten lukte het PSV en FC Groningen om de schijn op te houden. Arnold Bruggink, Joost Broerse, Paul Matthijs en Mateja Kezman waren gevaarlijk. Kezman raakte zelfs nog het aluminium. Maar na die uithaal van de topscorer van de Holland Casino Eredivisie was het gedaan met de pret.

De gehele tweede helft had niet gespeeld hoeven te worden. PSV en FC Groningen speelden op balbezit en schoven de bal tot in den treure in het rond. Martin Drent was een slachtoffer van deze speelwijze. Want hij stond bijna een kwartier langs de lijn te wachten om in te vallen, voordat de bal uiteindelijk buiten de lijnen belandde.

'Een slaapverwekkende vertoning', durfde bondsvoorzitter Henk Kesler zelfs te vertellen, voordat hij de kampioensschaal uitreikte.

Door de stilzwijgende afspraak in het Oosterpark ontloopt FC Groningen de nacompetitie, omdat het een beter doelsaldo heeft dan FC Zwolle, terwijl PSV één puntje overhoudt op Ajax. Voldoende voor een titel. Al dan niet behaald op een waardige manier.

Meer over het kampioenschap in het Dossier PSV kampioen

Bekijk hier al onze video's