PSV kaapt diamant Duarte weg bij Sparta Rotterdam

Reacties

PSV neemt Laros Duarte aan het einde van dit seizoen over van Sparta Rotterdam. De achttienjarige middenvelder had een aflopend contract op Het Kasteel en tekende donderdagavond in Eindhoven een driejarige verbintenis.

PSV kaapt diamant Duarte weg bij Sparta Rotterdam

Duarte speelde al sinds de F-jes voor Sparta en werkte deze jaargang zijn wedstrijden af voor het Onder 19-elftal van de Jupiler League-club. Wel trainde hij mee met de A-selectie van trainer Alex Pastoor. Duarte stond al langer in de belangstelling van PSV, dat bij monde van hoofd opleiding Art Langeler onlangs vertelde dat het meer talenten zou gaan weghalen bij andere Nederlandse clubs.

Leo Beenhakker, bestuurslid technische zaken van Sparta, betreurt het vertrek van Duarte. 'Maar het geeft wel aan dat onze jeugdopleiding diamantjes blijft afleveren.' De jeugdinternational sluit aan bij Jong PSV. Met zijn transfer treedt Duarte in de voetsporen van Kevin Strootman en Jetro Willems. Strootman (AS Roma) kwam via FC Utrecht bij PSV terecht, Willems maakte in 2011 de directe overstap.

Dat met Duarte nu het volgende Sparta-talent vertrek, kan Beenhakker maar moeilijk verkroppen. 'Het is een talentvolle speler waar we grote plannen mee hadden, het is alleen ontzettend moeilijk om zulke spelers langer vast te houden binnen de huidige reglementen die er gelden. Sparta pleit al jaren voor een hogere vergoeding.' Onlangs is die opleidingsvergoeding juist weer verlaagd door de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.