PSV jaagt met vaste elf op stunt tegen Barça

Reacties

PSV-trainer Mark van Bommel stuurt woensdagavond tegen Barcelona zijn vaste basisopstelling het veld in. Ook voor het laatste thuisduel van deze Champions League-campagne kiest hij daarmee voor de spelers die eigenlijk al het hele seizoen het vertrouwen krijgen.

PSV jaagt met vaste elf op stunt tegen Barça

Vóór de neus van doelman Jeroen Zoet bestaat de defensie uit Denzel Dumfries, Daniel Schwaab, Nick Viergever en Angeliño. Op het middenveld vormen Pablo Rosario en Jorrit Hendrix het defensieve blok, terwijl Gastón Pereiro wat aanvallender speelt. Voorin moeten Hirving Lozano en Steven Bergwijn vanaf de vleugels voor de aanvoer richting centrumspits en aanvoerder Luuk de Jong zorgen.

Van Bommel kiest dus voor dezelfde namen als waarin hij al het hele seizoen vertrouwen heeft. De elf basisspelers kwamen sinds de start van dit seizoen in 22 officiële wedstrijden allemaal tot minimaal 1.500 speelminuten. Daarvan heeft keeper Zoet er de meeste (1.800 stuks) achter zijn naam staan, terwijl Pereiro de 'vaste kracht' met de minste speeltijd is: 1.542 minuten. Het gat met de rest is groot. Na de genoemde elf volgen Donyell Malen (586 minuten), Érick Gutiérrez (364 minuten) en Trent Sainsbury (322 minuten) op gepaste afstand.

PSV en Barcelona trappen om 21.00 uur af in het Philips Stadion, tegelijkertijd spelen Tottenham Hotspur en Internazionale hun groepswedstrijd in Londen. De Eindhovenaren zijn al kansloos voor een plek in de knock-outfase van het miljardenbal, maar maken nog een minimaal kansje op de derde plek in Groep B, en daarmee een ticket voor de Europa League.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever Angeliño; Rosario, Pereiro, Hendrix; Lozano, De Jong, Bergwijn.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
14-5
+9
14
2
Tottenham Hotspur
6
2
2
2
9-10
-1
8
3
Internazionale
6
2
2
2
6-7
-1
8
4
PSV
6
0
2
4
6-13
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.