PSV is weer stap dichter bij titel door zege op Utrecht

PSV heeft in eigen huis tegen FC Utrecht de negende competitiezege op rij geboekt: 3-1. Door de overwinning is de voorsprong van de Eindhovenaren op nummer twee Ajax, dat nog wel een duel tegoed heeft, gestegen naar vijftien punten.

In Eindhoven ploeterde PSV in de eerste helft. FC Utrecht betrok vooral de verdedigende stellingen en loerde op de counter. De ploeg van Phillip Cocu kon maar nauwelijks een gaatje vinden in de muur van de Domstedelingen en de spaarzame kansjes die wel werden gecreëerd werden niet in treffers omgezet.

Na rust was dat heel anders. Na ruim een minuut in de tweede helft kon Luciano Narsingh de bal vanaf een meter in een leeg doel schuiven. Hij was attent toen een voorzet van Memphis Depay aan Luuk de Jong (op de foto juichend met Narsingh en Adam Maher) voorbijging.

Drie minuten later was het weer raak. Depay kreeg de bal mee van Georginio Wijnaldum en schoot tegendraads raak: 2-0. PSV leek zo het duel rustig uit te kunnen spelen, maar na zeventig minuten werd het toch nog spannend. Yassin Ayoub was het eindpunt van een fraaie aanval. Hij stiftte raak. Verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg van Robby Alflen evenwel niet, al ontbrandde het duel nog wel door de goal van Ayoub. Utrecht rook aan de gelijkmaker, maar moest toezien hoe Eredivisie-topscorer Depay voor het slotakkoord zorgde. Hij bepaalde met een vrije trap de eindstand op 3-1.

Door de negende opeenvolgende zege, en het vijftiende opeenvolgende optreden zonder nederlaag, zit PSV in een zetel wat de titelrace betreft. Zondag kan Ajax proberen op bezoek bij Go Ahead Eagles het gat weer terug te brengen tot twaalf punten.

FC Utrecht, dat nog altijd in 1980 voor het laatst won in Eindhoven, is ondertussen al vijf duels op rij zonder winst in competitieverband. Na de winterstop werd behalve zaterdag in Eindhoven verloren van SC Heerenveen (1-2), PEC Zwolle (0-2) en Willem II (1-0). Het gelijkspel van 25 januari bij FC Groningen (2-2) is zodoende het enige en laatste puntje dat de huidige nummer dertien van de Eredivisie dit kalenderjaar pakte.