PSV is weer razendsnel klaar met FC Zwolle

PSV leek op herhaling te gaan tegen FC Zwolle. Net als een jaar geleden klaarden de Eindhovenaren het karwei binnen het half uur: 5-1.

Op 15 februari 2003 leidde PSV in de 25ste minuut al met 5-0, op weg naar een 6-0 zege. Woendag stond er na evenveel minuten al een 3-0 voorsprong op het scorebord in Eindhoven, waar de Nederlandse kampioen veel te sterk was en er sprake was van eenrichtingsverkeer richting de Zwolse goalie Diederik Boer. Net als een jaar terug vond het elftal van coach Guus Hiddink het na die 25 minuten welletjes. Freewheelend haalde PSV de 5-1 zege binnen.

De drie eerste Eindhovense goals vielen in een tijdsbestek van tien minuten, waarbij de Zwolse defensie zich kinderlijk eenvoudig liet kloppen. Eerst opende Jürgen Colin de score, waarmee de centrale verdediger optimaal profiteerde van de absentie van de geschorste Kevin Hofland. Hij schoot diagonaal binnen nadat de Zwolse defensie hem geen strobreed in de weg legde tijdens zijn rush. Zes minuten later vergrootte John de Jong de marge. Hij scoorde met het hoofd na een mislukte kopbal van Jan Vennegoor of Hesselink. En weer drie minuten verder tikte Vennegoor de 3-0 binnen nadat doelman Diederik Boer (foto) een schot van Arjen Robben knullig door zijn vingers had laten glippen.

FC Zwolle deed nog wel iets terug via André de Ridder, die dankbaar en heel mooi onderkant lat raakschoot na slecht uitverdedigen van de PSV-defensie bij een Zwolse hoekschop. Maar om nu te zeggen dat de 3-1 gold als aansluitingstreffer, nou, nee. Daarvoor was PSV veel te sterk.

Dit alles leverde een weinig boeiende tweede helft op, waarin nog drie hoogtepunten volgden. Het eerste was de terugkeer van Mateja Kezman. De topscorer maakte zijn comeback na een liesblessure. Het tweede was de 4-1 van Vennegoor, die fraai met zijn hoofd een voorzet van Kezman tegen de touwen joeg. En in de slotfase maakte Johan Vonlanthen zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV, na een gelukkig een-tweetje met Kezman.