PSV is goed en Willem II héél slecht

PSV had aan 21 minuten om Willem II knock-out te krijgen. Zó goed was de thuisploeg en zó slecht waren de bezoekers. Patrick Kluivert bekroonde zijn terugkeer in de basis met een van de hoofdrollen.

Willem II mocht de handen dichtknijpen met de 4-0 nederlaag, want als PSV iets zorgvuldiger was geweest in de afronding en gewoon negentig minuten lang gas had gegeven, dan had doelman Björn Sengier misschien wel zes of zeven keer moeten vissen.

Al na vier minuten moest de Belgische goalie de gang naar zijn net maken. De voor Jefferson Farfán in de basis gestarte Kluivert speelde Ibrahim Afellay met een fraaie hakbal vrij, waarna de middenvelder verwoestend diagonaal uithaalde: 1-0. Twaalf minuten later was het Arouna Koné die scoorde. De Ivoriaan scoorde in de korte hoek na een mooie combinatie met Kluivert. En in de 21ste minuut was het de beurt aan Timmy Simons. De Belg kopte bij de eerste paal de bal hard in de korte bovenhoek na een hoekschop van Edison Méndez en stelde daarmee de twaalfde opeenvolgende overwinning van PSV veilig.

Na de derde goal nam bij PSV de concentratie af. De Eindhovenaren namen het iets makkelijker op, zonder daarbij de ongeslagen status van Gomes in gevaar te brengen. De Braziliaanse doelman voerde zijn serie zonder tegentreffers op tot 919 minuten. Daarmee kwam hij tot op 52 minuten van persoonlijke record van 971 minuten.

Een kwartier voor tijd bepaalde Diego Tardelli de eindstand. De Braziliaanse invaller draaide net buiten de zestien knap weg bij Ibrahim Kargbo en trof via de binnenkant van de paal het doel: 4-0.