PSV is de kluts definitief volledig kwijt

Ook in Nijmegen was PSV geen schim meer van de ploeg die vóór de winterstop hard op weg was naar het twintigste landskampioenschap. Nu was NEC weer te sterk (2-1).

PSV is de kluts definitief volledig kwijt

De cijfers na de eerste helft waren al zeer duidelijk. NEC had acht keer op doel geschoten, en PSV zegge en schrijve nul keer. PSV, met Jefferson Farfán en Arouna Koné weer in de gelederen, werd in die eerste helft volledig weggespeeld door de gastheren.

PSV speelde zeer slordig, met zelfs Phillip Cocu die slordige momenten kende. In de 22ste minuut bracht Brett Holman de thuisclub aan de leiding. Een voorzet van de door PSV aan NEC verhuurde Roy Beerens richting Holman, stelde de Australiër in staat om te scoren.

Twee minuten later was het weer raak toen diezelfde Holman een door Gomes niet volledig gepareerd schot van de eindelijk weer eens opvallend spelende Romano Denneboom alsnog over de doellijn werkte. Koeman haalde niet lang daarna Jason Culina al naar de kant ten faveure van Patrick Kluivert.

Ook dat zette geen zoden aan de dijk. NEC deed aan prijsschieten en PSV wist zich geen raad met de Nijmeegse furie. Manuel da Costa vergreep zich in die fase ontoelaatbaar aan Beerens, maar kreeg van de coulante Dick van Egmond slechts een gele kaart.

Ook in de tweede helft leek alles weer te lukken bij NEC, alleen kon de ploeg de score maar niet vergroten. Als PSV met 4-0 of 5-0 zou hebben verloren, zou dat gezien het spelbeeld niet opmerkelijk zijn geweest.

Na een goede kans voor Denneboom bracht Cocu PSV toch nog terug in de wedstrijd. Cocu werd keurig bediend door Timmy Simons. Holman was vervolgens dicht bij zijn derde doelpunt, maar de vingertoppen van Gomes zaten de aanvaller net in de weg.

In de slotfase, waarin NEC-trainer Mario Been de uitblinkers Brett Holman en Romano Denneboom publiekswissels gunde, werd het nog even benauwd voor NEC maar de ploeg hield keurig stand.

Bekijk hier al onze video's