PSV in Eredivisie al zeven duels op rij zonder zege tegen Ajax

• Tegen PSV is het het lastigst scoren in de Eredivisie tot dusverre. Het doel van Jeroen Zoet werd 72 keer bestookt en dat resulteerde in vijf treffers, een percentage van 6,94 procent.

PSV in Eredivisie al zeven duels op rij zonder zege tegen Ajax

PSV en Ajax zijn de ploegen die het minst vaak zondigen tegen de spelregels in de Eredivisie. De Brabanders maakten tijdens de eerste zes speelronden 47 overtredingen en de Amsterdammers 51.

PSV won twee keer zo vaak in eigen huis van Ajax als dat het verloor: 28 zeges tegen veertien. Vijftien keer was er een gelijkspel. De Brabanders scoorden in de 57 eerdere ontmoetingen in het Philips Stadion 114 keer. De Amsterdammers 82 keer.

De wedstrijden in Amsterdam meegerekend, scoren de clubs precies even vaak tegen elkaar: elk 192 keer.

Bij Ajax is Niklas Moisander de enige speler die nog geen minuut miste dit seizoen in de Eredivisie.

De laatste keer dat PSV op eigen grond won van Ajax was op 16 augustus 2009 (4-3). De drie wedstrijden erna leverden geen zeges meer op voor de Brabanders. Dit is de langste thuisreeks tegen één specifieke tegenstander.

Ook in Amsterdam werd niet gewonnen na dat duel, zodat PSV in de Eredivisie al zeven wedstrijden wacht op een zege op Ajax.

PSV begon het seizoen met drie zeges, maar liet dit volgen door drie remises. Nog nooit in de historie speelde PSV vier keer gelijk op rij in de Eredivisie.

Inclusief Europese wedstrijden is PSV inmiddels al zes opeenvolgende wedstrijden zonder zege (G4, V2).

In zijn laatste elf uitwedstrijden wist Ajax telkens telkens minimaal één keer te scoren. Met de wedstrijden in Amsterdam meegerekend, maakte Ajax in zijn laatste 22 Eredivisiewedstrijden steeds een doelpunt.

Beide trainers Phillip Cocu en Frank de Boer stonden als speler in de Eredivisie veertien keer tegenover elkaar. De Boer won zes keer tegen Cocu drie keer, vijf maal werd het een gelijkspel.

De twee centenarios (meer dan honderd interlands) speelden voor het laatst samen op het EK 2004 (kwartfinale tegen Zweden 0-0, Oranje won na penalty’s  5-4).

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's