'PSV huurt Braziliaanse spits van São Paulo'

PSV trekt naast Patrick Kluivert mogelijk nog een spits aan. Diego Tardelli zou volgens de Braziliaanse pers op weg zijn om te tekenen in Eindhoven.

'PSV huurt Braziliaanse spits van São Paulo'

De 21-jarige Braziliaan staat onder contract bij São Paulo maar die club verhuurde hem al aan Real Betis Sevilla en aan São Caetano, waar hij tot eind 2006 vastligt. Diego Tardelli heeft echter een clausule in zijn huurovereenkomst laten opnemen dat hij mag vertrekken als Europa zich meldt.

Volgens algemeen directeur Marco Aurélio Cunha van São Caetano is de transfer nog niet rond. 'Er is interesse, maar nog niets concreet. Dit soort onderhandelingen duurt vaak lang', aldus Marco Aurélio. Veel tijd heeft PSV niet, de transfermarkt sluit in de nacht van donderdag op vrijdag.

Diego Tardelli staat te boek als een snelle spits die makkelijk scoort. Zijn carrière zit echter de laatste jaren een beetje in het slop. Tardelli is geen gemakkelijke jongen en botste met menig trainer. Zo ook woensdagavond tegen Corinthians, toen zijn coach hem na 31 minuten wisselde.

'Een speler stapt niet het veld met het plan om slecht te gaan spelen. Maar Tardelli kwam twee keer keihard in had er uitgestuurd kunnen worden, waarmee hij ons zou benadelen', legde Paulo César Gusmão uit aan Globo.

Tardelli was vorige zomer in Nederland te bewonderen. Op het WK voor spelers onder twintig jaar kwam hij als grote belofte en goalgetter binnen. Hij wist zijn faam niet waar te maken, zoals de hele Braziliaanse jeugdploeg teleurstelde.

Bekijk hier al onze video's