PSV houdt hoop levend ondanks verlies tegen Valencia

PSV leek lange tijd af te stevenen op een kansloze nederlaag tegen Valencia, maar mag na twee late doelpunten nog altijd hopen een plaats in de kwartfinale van de Europa League: 4-2.

De Eindhovenaren, waar Timothy Derijck en Atiba Hutchinson speelden ten koste van Wilfred Bouma en Georginio Wijnaldum, waren vanaf de eerste balwentelingen de onderliggende partij en slaagden er geen moment in onder de Spaanse druk uit te komen. Binnen een kwartier stond het al 2-0 in het Mestalla-stadion.

Bij het eerste doelpunt (een kopbal van Victor Ruíz op aangeven van Pablo Piatti) kwam Jetro Willems veel te laat en zag doelman Andreas Isaksson de bal bij de tweede paal via zijn hand binnenvallen. Even later tikte Roberto Soldado een afgemeten voorzet van Antonio Barragán binnen, al leek het laatste zetje van PSV-back Stanislav Manolev te komen.

Het werd nog erger voor de kwakkelende bezoekers, afgelopen weekeinde al met liefst 6-2 verslagen door FC Twente. Nog voor rust zorgde Soldado vanaf de stip voor 3-0, na een domme overtreding van Kevin Strootman in het strafschopgebied.

PSV mocht van geluk spreken dat de ploeg van trainer Unai Emery het in de tweede helft wel leek te geloven. Los Ches schakelde een tandje terug en begon bovendien slordig te spelen. Het voegde nog wel een doelpunt toe aan het totaal. Piatti zorgde met een koele schuiver voor de vierde Spaanse treffer.

Daar leek het bij te blijven, maar vanuit het niets gloorde er toch nog een sprankje hoop. In de 83ste minuut benutte Ola Toivonen een strafschop (gegeven na een overtreding op Strootman) en vlak voor het verstrijken van de speeltijd tikte invaller Wijnaldum een voorzet van Zakaria Labyad binnen: 4-2. Daardoor mag PSV nog altijd hopen op een plaats bij de laatste acht.

Voor de Eindhovense ploeg kwam er donderdagavond een einde aan een reeks van elf ongeslagen Europese duels. Op donderdag 15 maart staat de terugwedstrijd in Eindhoven op het programma. Foto: VI Images