PSV houdt al net zo vaak de nul als in kampioensjaren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Nummer drie PSV kan in elk geval tijdelijk Ajax passeren bij een overwinning op Sparta Rotterdam.

PSV houdt al net zo vaak de nul als in kampioensjaren
Speelronde: 28
Aftrap: zaterdag 1 april, 19.45 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Met 28 punten heeft nummer dertien Sparta Rotterdam slechts vijf punten meer dan nummer zestien Roda JC Kerkrade. Het degradatiegevaar op Het Kasteel is dus nog niet geweken. PSV heeft de afgelopen weken de achterstand op Ajax verkleind tot twee punten, maar Feyenoord heeft nog altijd acht punten meer dan de Eindhovenaren.

• PSV zette slechts 22 van de 51 vorige uitwedstrijden tegen Sparta Rotterdam in de Eredivisie in winst om. De thuisploeg trok twaalf keer aan het langste eind en zeventien keer voegden beide clubs één punt toe aan het totaal na een onderlinge confrontatie.

• De laatste competitiezege van Sparta op PSV dateert van 3 november 2001, toen het 2-1 werd op Het Kasteel. Sindsdien veroverden de Rotterdammers in twaalf Eredivisie-duels met de Eindhovenaren (uit en thuis) slechts twee punten.

• Als we op basis van de laatste vier speelrondes een ranglijst zouden opmaken, dan delen Feyenoord, PSV én Sparta Rotterdam de leiding met negen punten.

In het Philips Stadion won PSV eerder dit seizoen met 1-0 van Sparta Rotterdam dankzij een treffer van Bart Ramselaar.
In het Philips Stadion won PSV eerder dit seizoen met 1-0 van Sparta Rotterdam dankzij een treffer van Bart Ramselaar.

 Santiago Arias kan voor een mijlpaal zorgen tegen Sparta Rotterdam. Als de rechtsback wordt ingezet, dan wordt hij de eerste Colombiaan met minimaal honderd Eredivisie-duels op zijn conduitestaat.

• Over Pastoor gesproken: in zijn trainersloopbaan ging hij al zeven keer onderuit tegen de Eindhovenaren. Daarmee is PSV, samen met Ajax, zijn minst favoriete opponent.

• PSV hield dit seizoen al net zo vaak de nul als in de twee afgelopen kampioensseizoenen: dertien keer. De laatste keer dat de Eindhovenaren op dit vlak beter presteerden, was in 2009/10 met liefst zestien clean sheets.

• Het voor de winterstop zo moeizaam scorende PSV is in 2017 de meest productieve ploeg in de Eredivisie met liefst 27 goals. Feyenoord en Ajax kwamen sinds de winterstop beide niet verder dan 21 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.