PSV hoeft niet voluit te gaan tegen Willem II

PSV heeft zich maar 45 minuten hoeven inspannen om het volle pond mee te nemen uit Tilburg. Na een aardige eerste helft, waarin Willem II even op voorsprong kwam, was het duel lang en breed beslist (1-3). Edison Méndez kende een flitsend debuut voor de Eindhovenaren.

Aanvankelijk leek Willem II in staat tot een stuntje. De ploeg van Dennis van Wijk kwam in de zevende minuut op 1-0. Mohamed Messoudi krulde de bal uit een vrije trap in de bovenhoek. Doelman Gomes leek daarbij niet vrijuit te gaan. Hij stond al in de hoek waar de bal viel maar besloot even daarvoor naar het midden toe te stappen.

Daarna kwam het kwartiertje van Méndez. De Ecuadoraan maakte eigenhandig de opgelopen 1-0 achterstand goed. Bij de 1-1 had hij behoorlijk wat geluk. Willem II-doelman Tristan Peersman verwerkte de bal slecht en probeerde hem over te tikken. De Belg mikte echter op de lat, waarna Méndez kon scoren.

Op de tweede goal van de international viel niets af te dingen. Vanaf de rand van het strafschopgebied plaatste Méndez de bal voorbij Peersman. Via de ene paal en de andere eindigde de bal in het net.

De beslissing viel vlak voor rust. Jefferson Farfán leek te gaan scoren maar zijn schot werd op de doellijn gekeerd door Ibrahim Kargbo. Arouna Koné scoorde uit de rebound maar scheidsrechter Ruud Bossen had al gefloten voor hands van de verdediger uit Sierra Leone. Een strafschop en rood waren de beloning, al hield Kargbo vol onschuldig te zijn. Farfán scoorde van elf meter alsnog.

De tweede helft kende nog een paar aardige momenten met een kopbal van Phillip Cocu op de lat en een schot van Iwan Redan, die Gomes pareerde. Maar PSV kon zich redelijk sparen met het Champions Leagueduel van dinsdag met Liverpool in het vooruitzicht.