PSV hoeft niet te rekenen op hulp van PEC Zwolle

Reacties

PSV moet hopen op een klein wonder om de landstitel te prolongeren, maar de Eindhovenaren hoeven zondag geen medewerking te verwachten van hun tegenstander. PEC Zwolle heeft nog een punt nodig om zeker te zijn van de play-offs. 'Maar we gaan zoals altijd spelen voor de winst', zegt trainer Ron Jans van de huidige nummer zeven.

PSV hoeft niet te rekenen op hulp van PEC Zwolle

'De afgelopen jaren hebben we het doorgaans goed gedaan tegen PSV, dat biedt vertrouwen. Bovendien zijn we bezig aan een geweldige serie in eigen stadion, dat zondag stijf uitverkocht is. Ik verheug me enorm', blikt Jans vooruit op het treffen met de regerend landskampioen.

Ongeacht het resultaat tegen PSV zal ook op deze jaargang met trots worden teruggekeken in Zwolle. Jans: 'We hebben eruit gehaald wat erin zit, misschien nog wel meer. NEC, Heracles Almelo én PEC zijn de drie ploegen die dit seizoen boven verwachting presteren. En toch: als we de play-offs niet halen, blijven we achter met het gevoel dat we het hebben laten glippen. Tegen Excelsior (2-2, red.) hadden we het kunnen afmaken, en zo zijn er meer gemiste kansen geweest.'

Verdediger Dirk Marcellis is vermoedelijk op tijd hersteld van een bovenbeenblessure voor de confrontatie met zijn voormalig werkgever PSV. PEC kan zondag, en in de eventuele play-offs, geen beroep meer doen op Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander kampt met bovenbeenklachten en de naweeën van een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.