PSV heeft weinig keus tegen Liverpool

Als PSV het woensdag tijdens de return van de kwartfinale van de Champions League tegen Liverpool opneemt, heeft het slechts vijf reservespelers op de bank zitten. Dat kunnen er zelfs vier worden als Diego Tardelli niet fit genoeg blijkt.

PSV heeft weinig keus tegen Liverpool

Tardelli is het jongste zorgenkindje in de overvolle ziekenboeg van PSV. De Braziliaanse aanvaller verliet maandag de training met een enkelblessure. Tijdens de heenwedstrijd tegen Liverpool, die in Eindhoven met 3-0 verloren ging, stond Tardelli nog in de basis.

Trainer Ronald Koeman kan vanwege blessures geen beroep doen op Ibrahim Afellay, Alex, Jan Kromkamp, Edison Méndez en Michael Reiziger. Alcides, John de Jong en Género Zeefuik zijn niet speelgerechtigd.

'Woensdag moeten we een goed gevoel zien te krijgen', zegt Koeman in De Telegraaf. 'We gaan in ieder geval niet zomaar elf mensen op papier zetten. We willen het zo neerzetten dat we er naar zaterdag ook nog wat aan hebben. Daar gaat het in deze fase om.'

Inclusief de Champions League-duels met Arsenal (1-1) en Liverpool (3-0 verlies) wacht PSV al zes wedstrijden op een overwinning. De laatste zege dateert van 3 maart toen RKC Waalwijk in de Eredivisie met 2-0 werd verslagen. Na het treffen met Liverpool wacht zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Bekijk hier al onze video's