PSV heeft veel concurrentie in strijd om Lewandowski

Robert Lewandowski is de beoogde nieuwe spits van PSV. Voor de speler van het Poolse Lech Poznán dient 5,5 miljoen op tafel te komen.

PSV heeft veel concurrentie in strijd om Lewandowski

Scouts van PSV hebben Lewandowski afgelopen zaterdag bekeken tijdens de competitiewedstrijd van zijn club tegen Wisla Kraków (0-0). De 21-jarige en 1 meter 83 lange Lewandowski komt uit Warschau en is hét toptalent van Polen. In 23 competitieduels scoorde de rechtsbenige aanvaller dertien keer en voert daarmee de topscorerslijst aan.

De beleidsbepalers van zijn huidige club weten dat hun beste speler wordt gevolgd door PSV, maar er zijn meer kapers op de kust voor Lewandowski. Er is belangstelling uit Engeland (Fulham), Italië (Sampdoria) en vooral de Duitse clubs Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zijn concreet.

Zeker is dat geïnteresseerde clubs een afkoopsom moeten betalen van 5,5 miljoen euro, omdat de speler nog tot medio 2012 onder contract staat bij zijn club. Trainer Fred Rutten van PSV wil aanvallende versterkingen. Hij raakte de spitsen Danko Lazovic en Jonathan Reis kwijt. Vorige week kwam de Canadees Atiba Hutinchson over van FC Kopenhagen, maar dat is meer een middenvelder dan een aanvaller.

Robert Lewandowski is geen onbekende in Nederland. Op 17 december 2008 speelde hij met Lech Poznán in de laatste wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Cup tegen Feyenoord. Toenmalig bondscoach Leo Beenhakker liet Lewandowski drie maanden eerder, op 10 september, in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino (3-1) debuteren in de Poolse nationale ploeg.

Inmiddels speelde hij negentien interlands waarin hij zes treffers maakte. Vorig jaar probeerde Beenhakker hem als technisch directeur naar Feyenoord te halen, maar toen was Lewandowski al niet meer te betalen voor de Rotterdammers.

Bekijk hier al onze video's