PSV handelt snel en heeft Marquet binnen

Reacties

PSV heeft de huur van Standard Luik-middenvelder François Marquet afgerond. De Belg was deze zomer ook al in beeld en tekende zaterdag zijn huurcontract tot het einde van het seizoen. PSV kan hem daarna definitief overnemen.

PSV handelt snel en heeft Marquet binnen

'We willen hem voor een half jaar huren, met daarna een optie tot koop', meldde technisch manager Marcel Brands eerder op de dag al aan Voetbal International. De negentienjarige Marquet komt het best tot zijn recht als linker- of rechtermiddenvelder en wordt aanvankelijk gehaald voor Jong PSV, waarmee hij zondag op trainingskamp gaat naar Turkije.

'Een technisch vaardige speler die graag de overstap wil maken naar het Nederlandse voetbal. Wij en hijzelf denken dat hij daar goed in past. We wilden hem graag naar Eindhoven halen en zijn content dat hij aansluit bij Jong PSV', laat Brands in een reactie op de clubwebsite weten.

Marquet was in de zomer ook al in beeld bij de Eindhovenaren, maar toen ketste de overgang op het laatste moment af. De jonge Belg kwam dit seizoen tot drie competitiewedstrijden voor Standard, al dateren die allemaal van het begin van de jaargang. In de Europa League speelde hij eenmaal, ook al vroeg in het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.