PSV haalt Van Ginkel terug

Reacties

Marco van Ginkel keert tijdelijk terug bij PSV. De 24-jarige middenvelder wordt tot en met het einde van dit seizoen gehuurd van Chelsea.

PSV haalt Van Ginkel terug

En passant heeft Van Ginkel zijn in 2018 aflopende contract met de Londenaren verlengd tot halverwege 2019, zo bevestigt Chelsea.

Vorig seizoen speelde Van Ginkel vanaf januari ook op huurbasis voor de Eindhovenaren, die hem graag langer wilden vastleggen. Door een knieblessure bleef de zesvoudig Oranje-international bij Chelsea, waar hij pas eind oktober voor het eerst weer speelminuten maakte bij de beloften. Voor de hoofdmacht kwam hij nog niet in actie.

Begin november liet Van Ginkel weten nog niet bezig te zijn met een terugkeer naar het Philips Stadion. 'PSV heeft aardig wat middenvelders op dit moment. Zelf ben ik nog niet bezig met komende winter. Ik wil eerst weer helemaal fit worden. Natuurlijk zou ik liegen als ik zou zeggen dat afgelopen jaar niet top is verlopen. Voor mij en voor PSV. Het was een geweldig half jaar.'

Marcel Brands, technisch manager van de Eindhovenaren, bevestigde eerder deze maand nog dat Van Ginkel nog altijd in beeld was. 'Als ik de staf vraag: "Wat vinden jullie van Marco van Ginkel?", dan zegt iedereen dat het een goede speler is. Daar is geen discussie over', vervolgde Brands. 'Je moet alleen wel kijken naar de consequenties. Waar gaat hij spelen, vermoord ik niemand, ga je anders spelen?'

PSV-trainer Phillip Cocu heeft over het aanbod middenvelders namelijk niet te klagen. Hij kan dit seizoen al beschikken over Andrés Guardado, Jorrit Hendrix, Siem de Jong, Davy Pröpper, Bart Ramselaar en Oleksandr Zinchenko. PSV is dit seizoen echter veel minder productief dan de voorbije jaargang. Tot op heden werd er pas 25 keer gescoord in de Eredivisie.

Van Ginkel debuteerde in het seizoen 2009/10 namens Vitesse in de Eredivisie. Na vier seizoenen in Arnhem trok hij naar Chelsea, maar daar slaagde hij er niet in door te breken. Van Ginkel werd verhuurd aan achtereenvolgens AC Milan, Stoke City en PSV. Met die laatste club werd hij vorig seizoen kampioen. Van Ginkel was toen met acht treffers erg belangrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.