PSV haalt fors uit in duel bij machteloos ADO Den Haag

PSV heeft op bezoek bij ADO Den Haag eenvoudig drie punten mee naar huis genomen: 1-6. De Haagse thuisploeg won al sinds 1991 niet meer van de koploper van de Eredivisie en maakte ook zaterdagavond geen enkel moment aanspraak op de tweede thuiszege van het seizoen.

Even leek het erop alsof PSV een moeilijke avond tegemoet ging in Den Haag. Nadat de Eindhovenaren in de eerste twee minuten via Georginio Wijnaldum en Dries Mertens twee goede kansen hadden laten liggen, nam ADO het initiatief over.

Gevaarlijke schoten van Tjaronn Chery en Rydell Poepon leverden echter geen goal op, waarna Luciano Narsingh (foto) het Haagse verzet in de veertiende minuut deed verstommen door vanaf rechts naar binnen te dribbelen en met links raak te schieten. Het was de opmaat voor alweer de derde thuisnederlaag van ADO, dat tot dusver slechts zes punten had verzameld in evenveel wedstrijden.

Ook in het zevende thuisduel kon ADO geen potten breken, want in de 23ste minuut verdubbelde PSV de marge via Kevin Strootman, die de bal na een mooie combinatie met Wijnaldum langs de in de basis teruggekeerde Gino Coutinho tikte. Tien minuten later stond het al 3-0, omdat Dries Mertens Vito Wormgoor simpel uitkapte en van buiten het zestienmetergebied scoorde met een schuiver. Ook in de tweede helft gaf ADO aanvankelijk nauwelijks een teken van leven. Tom Beugelsdijk stond met een onnauwkeurige crosspass zelfs aan de basis van de vierde tegentreffer. De Haagse verdediger leverde de bal zomaar in bij Mertens, die Wijnaldum vervolgens in staat stelde de 4-0 te maken (foto boven).

Pas na die treffer deed ook ADO weer van zich spreken. Charlton Vicento profiteerde in de 62ste minuut met een geplaatst schot tegen de binnenkant van de kruising op schitterende wijze van chaos in de PSV-defensie. Daarna maakte Poepon met een afstandsschot aanspraak op de 4-2.

Uiteindelijk was het niet ADO maar PSV dat in de slotfase nog scoorde. Timothy Derijck profiteerde tegen zijn oude club van een fout van Coutinho, terwijl invaller Orlando Engelaar in de 81ste minuut voor de eindstand tekende. De slotfase had overigens ook nog een vervelend tintje voor PSV, dat Jetro Willems geblesseerd zag uitvallen.

Door de makkelijke zege blijft PSV koploper. De Eindhovenaren hebben na dertien duels 33 punten. ADO zakt naar de negende plaats en blijft op zestien punten steken. Foto's: VI Images