PSV gelijk tegen Hertha na eerste goal De Jong

Dankzij zijn eerste treffer in het shirt van PSV voorkwam Luuk de Jong een nederlaag voor de Eindhovenaren tegen Hertha BSC. Het werd 1-1 in Berlijn.

In de 85ste minuut kopte De Jong van dichtbij raak na een voorzet van Adam Maher. Het was een van de spaarzame hoogtepunten van de tweede helft, waarin de 55ste minuut zich kenmerkte door een merkwaardig moment. Jürgen Locadia nam de bal bij een vrije trap namelijk zo hard op zijn wreef, dat het speeltuig lek raakte en vervangen diende te worden.

Hertha was in de veertiende minuut op voorsprong gekomen door een treffer van John Heitinga, zijn eerste namens Hertha. De van Fulham overgenomen centrumverdediger drukte in de rebound af nadat Jeroen Zoet een strafschop van Jens Hegeler had gekeerd.

Het treffen met Hertha was voor PSV de generale repetitie voor het duel in de derde voorronde van de Europa League van volgende week donderdag. Botev Plovdiv of Sankt Pölten is daarin de opponent.