PSV geeft machteloos FC Utrecht het nakijken

Zonder al te veel inspanning heeft PSV drie punten aan zijn totaal toegevoegd. FC Utrecht was in Eindhoven machteloos en kansloos tegelijk (2-0).

PSV-trainer Dwight Lodeweges heeft zijn zinnen gezet op de vierde plaats, waardoor een verlenging van het seizoen wordt voorkomen. Met het oog daarop was de simpele zege op FC Utrecht welkom.

Maar de 2-0 overwinning zei weinig over de kracht van PSV. Al zes wedstrijden op rij is FC Utrecht verstoken gebleven van doelpunten. In Eindhoven kwamen daar weer negentig minuten bij, want de ploeg van trainer Ton Du Chatinier was machteloos en krachteloos. Alleen een foutje van Dirk Marcellis bood FC Utrecht een mogelijkheid, maar Morten Skoubo stuitte op PSV-keeper Andreas Isaksson.

PSV maakte evenmin indruk voor eigen publiek. Het openingsdoelpunt van Carlos Salcido op slag van rust kwam uit de lucht vallen. De opgekomen verdediger kreeg de bal per toeval voor zijn voeten na een gesmoord schot van Ibrahim Afellay.

Tien minuten in de tweede helft bood FC Utrecht PSV de helpende hand. Francis Dickoh speelde te kort terug op keeper Wesley de Ruiter, die PSV-spits Ola Toivonen alleen nog van een doelpunt kon afhouden met een overtreding. Een rode kaart bleef de goalie bespaard, maar de Ruiter incasseerde uit de toegekende strafschop de tweede goal van de avond. Timmy Simons voltrok het vonnis.

Door de zege achterhaalde PSV nummer vier SC Heerenveen, dat echter een wedstrijd achter de hand heeft. FC Utrecht blijft steken op de met NEC gedeelde achtste plaats.