PSV gaat tegen Groningen voor record in 'tijdperk-Cocu'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor het lunchduel van zondag tussen PSV en FC Groningen.

PSV gaat tegen Groningen voor record in 'tijdperk-Cocu'
Speelronde: 4
Aftrap: zondag 28 augustus, 12.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• PSV is het seizoen uitstekend begonnen met drie zeges in net zoveel wedstrijden. Voor FC Groningen is deze stelling niet van toepassing: de ploeg van trainer Ernest Faber wacht nog op het eerste punt.

• Ook op basis van de eerdere resultaten in thuisduels met FC Groningen is PSV de favoriet. De Eindhovenaren verloren slechts eenmaal in eigen huis van de noorderlingen en kwamen 29 keer als winnaar uit de strijd.

• Opmerkelijk is dat alle zeven doelpunten die PSV tot nu toe maakte op naam kwamen van zeven verschillende spelers.

• PSV aast op de elfde achtereenvolgende zege in een officieel duel. Dat lukte de regerend kampioen nog niet eerder onder leiding van trainer Phillip Cocu.

• Cocu doet er verstandig aan om Nicolas Isimat-Mirin in te zetten. De Franse verdediger heeft een winstpercentage van 88 in de Eredivisie. Het hoogste percentage van alle spelers met minimaal 25 duels op de teller.

• Voor FC Groningen-coach Faber kent het Philips Stadion geen geheimen. Als speler en als assistent-coach was de eenmalig international gedurende vijftien seizoenen actief voor PSV.

Voor FC Groningen-coach Ernest Faber kent het Philips Stadion geen geheimen.
Voor FC Groningen-coach Ernest Faber kent het Philips Stadion geen geheimen.

• FC Groningen kan voor de tweede keer in 2016 vier Eredivisie-wedstrijden achter elkaar verliezen. In 2013, 2014 en 2015 overkwam dit de ploeg geen enkele keer.

• Nog meer sombere cijfers voor FC Groningen: de noorderlingen hebben voor de tweede keer in de clubhistorie de eerste drie Eredivisie-duels in een seizoen verloren. Dat overkwam de equipe in 2002 eveneens, toen ook de vierde wedstrijd in een nederlaag uitmondde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.